2013-10-04 16:53:03
Φωτογραφία για Λασίθι: Ξεκινά η κατασκευή του δρόμου του ΒΙΟΠΑ
Δύο συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα υποδομής, υπεγράφησαν χθες από τον ίδιο ανάδοχο και τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Το ένα είναι η πολυπόθητη "Οδική σύνδεση του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου με την επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Λακωνίων", με... συμβατικό οικονομικό αντικείμενο 962.000 ευρώ.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, είχε προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ περίπου και η εταιρεία "Αφοι Παπουτσάκη ΑΤΕΕ" το ανέλαβε προσφέροντας έκπτωση 51%.

Το άλλο έργο αφορά την κατασκευή τριών νέων κυκλικών οδικών κόμβων σε επίκαιρα σημεία της πόλης. Ο ένας επί της οδού Κ. Καραμανλή (στο ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου), ο δεύτερος επί της οδού Α. Παπανδρέου (στο ύψος του σουπερμάρκετ Μαρινόπουλου) και ο τρίτος στο Αμμούδι (συμβολή επαρχιακής οδού προς Ελούντα με την οδό Μίνωος)
. Το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο είναι 234.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΣΑΤΑ). Αυτό προκάλεσε και σχόλιο από πλευράς του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Γ. Παπουτσάκη ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποτελεί εξαίρεση, αφού είναι σε θέση και δημοπρατεί έργο που χρηματοδοτεί ο ίδιος, κάτι που τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι σε θέση να κάνουν άλλοι δήμοι. Τα μόνα έργα που δημοπρατούνται, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τόνισε.

Ο Δήμαρχος Δ. Κουνενάκης, αναφερόμενος στη δημοπράτηση κατασκευής του συνδετήριου δρόμου του ΒΙΟΠΑ, χαρακτήρισε το έργο ως πολυσήμαντο, αφού εξασφαλίζει επαρκή και ασφαλή πρόσβαση του ΒΙΟΠΑ και ανοίγει έτσι τη διαδικασία διάθεσης από τη ΒΙΟΠΑΝ, των οικοπέδων στους δικαιούχους, με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει στη συνέχεια και η επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο αυτό.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ