2013-10-15 23:16:04
Φωτογραφία για «Βλέπουν» Μαζιώτη και στο Βελεστίνο
Καρό παρόμοιο πουκάμισο, σκουρόχρωμη περούκα, μαύρα γυαλιά, ίδια βερμούδα. Η πρώτη εικόνα των φωτογραφιών, που κατέγραψαν τα κλειστά συστήματα καταγραφής τραπεζικών καταστημάτων στα Μέθανα Τροιζηνίας και στο Βελεστίνο -αποτέλεσαν στόχο οργανωμένων ένοπλων ληστειών με χρονική απόσταση μεταξύ τους τριών εβδομάδων- δείχνουν σημαντικές ομοιότητες για τον έναν τουλάχιστον εκ των δραστών.

Για τη ληστεία στα Μέθανα, στις 25 Ιουλίου 2013, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ταυτοποίησαν πίσω από τον... τουρίστα με το καρό, τον αναζητούμενο φυγόποινο Νίκο Μαζιώτη. Ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» Ν. Μαζιώτης, έχει τεθεί πλέον στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής, η οποία τον βλέπει πίσω από άλλες τέσσερις ληστείες, μεταξύ των οποίων εκείνη στην Εθνική Τράπεζα του Βελεστίνου, για την οποία εξαρχής -σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει σε πρωτοσέλιδο ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ- υπήρχε οσμή... τρομοκρατίας.


Αν και ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του Ν. Μαζιώτη στη ληστεία του Βελεστίνου, στις 14 Αυγούστου 2013, οι σοβαρές υπόνοιες προς αυτή την κατεύθυνση εντείνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι τόσο η παρόμοια αμφίεση, όπως και ο πανομοιότυπος τρόπος δράσης εκείνο που οδηγεί τις έρευνες ότι πίσω από τα γυαλιά και την περούκα κρύβεται το ίδιο άτομο, αλλά κυρίως τα ογκομετρικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στο Βελεστίνο

Η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Βελεστίνου είχε σημειωθεί στις 14 Αυγούστου. Πέντε άγνωστοι δράστες μετέβησαν το μεσημέρι στο τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής. Οι τέσσερις από αυτούς μπήκαν μέσα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 317.420 ευρώ.

Ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και με κλεμμένο αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά τη ληστεία. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα στη θέση «Άγιος Μηνάς» στη Χλόη Βελεστίνου.

Από την πρώτη ανάλυση των εικόνων που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της Τράπεζας στο Βελεστίνο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είχε μπει ο μελαψός με το καρό πουκάμισο –όπως πλέον προέκυψε ο Νίκος Μαζιώτης- ο οποίος είχε αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτόν που πρωταγωνίστησε στην ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, τον περασμένο Ιούλιο. Είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο εμφανιζόταν, τις προηγούμενες ημέρες της ληστείας, ως πελάτης της τράπεζας στα Μέθανα και προχωρούσε σε συναλλαγές με καταθέσεις χρημάτων προς τουριστική επιχείρηση.

thessalianews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ