2013-10-21 00:41:21
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη Η Λέσβος απέκτησε μπάρμπα από την Κορώνη;
Ρουσφέτια & πολιτική... και η ζωή συνεχίζεται …μιας και υποτίθεται πως γίνεται η επανεκκίνηση του κράτους σε... όλους τους τομείς και δεδομένου ότι ο κος Σαμαράς ανήκει στους πολιτικούς της νέας γενιάς , όντας μακριά από τα μιζέρια του παλαιοκομματικού κατεστημένου και του ρουσφετιού , δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω την έκπληξη μου για τον αξιοσημείωτο τρόπο που λειτουργεί νευραλγικός υπουργός και βουλευτής επικρατείας (που δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες…)

Αφού όπως λέμε συνήθως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, εγώ θα αναφερθώ σε έναν νομό που αγαπάω και νοιάζομαι… αυτόν της Λέσβου.

Παρακολουθώντας τα πολιτικά τεκταινόμενα της περιοχής είναι πολύ εύκολο να γελάσει (ή να κλάψει…) κανείς με την νοοτροπία κάποιων που φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν στο πολιτικό στίβο…με την χρήση των παλιών (αλλά μάλλον ασφαλών) τακτικών του ρουσφετιού και της επίδειξης δύναμης.

Θα μιλήσω για κάποιον, ο οποίος μετά την πορεία του στη Δικαστική Εξουσία ξαφνικά εμφανίστηκε και στον χώρο της νομοθετικής…(με μεγάλες βλέψεις)

Μπορεί ο άνθρωπος να αγαπά τόσο πολύ τα κοινά που να θέλει όντως να βοηθήσει τον τόπο του (αν και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ήξερε πως ήταν από τον Νομό Λέσβου…), αλλά μήπως πρέπει να αλλάξει λίγο τον τρόπο του; Το ότι για τους χ, ψ λόγους τοποθετήθηκε Βουλευτής Επικρατείας δεν σημαίνει πως έχει και το ακαταλόγιστο στη χρήση του κρατικού μηχανισμού! Ενός μηχανισμού που τον χρησιμοποιεί κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων, πάντα με τις ευλογιές κάποιων τοπικών παραγόντων (προφανώς και ιδίων παλαιοκομματικών αντιλήψεων).

Δεν είναι τυχαίο πως ο δήμαρχος τον αποκαλεί πλέον απροκάλυπτα (στα Δημοτικά Συμβούλια) ως «τον μπάρμπα της Λέσβου από την Κορώνη», αφού κατάφερε (ασκώντας πιέσεις στους ανάλογους υπουργούς) να αποδεσμεύσει μεγάλα κονδύλια για τον Νομό Λέσβου είτε για κατασκευές είτε για αποζημιώσεις!

Δεδομένου ότι ο σκοπός αγιάζει πάντα τα μέσα, θα μου πείτε βέβαια πως θα έπρεπε να χαίρομαι γιατί βοηθάει τελικά τον τόπο μου Ε λοιπόν, εγώ θα σας απαντήσω πως δεν χαίρομαι.

Δεν χαίρομαι γιατί επιτέλους πρέπει να βγούμε όλοι μας από την τακτική του ρουσφετιού. Την ίδια αγάπη για τον τόπο τους προφανώς έχουν και άλλοι Έλληνες σε άλλα μέρη. Αυτοί επειδή δεν έχουν Υπουργό στα μέσα και στα έξω, τι θα κάνουν;

Δεν χαίρομαι γιατί δεν μου αρέσει να προσπαθεί αυτός , προς άγραν ψήφων, να θέλει τροποποίηση του Καλλικράτη δημιουργώντας 4 δήμους ώστε να συμπεριλάβει μέσα στις αλλαγές και το χωριό του!

Δεν χαίρομαι που προεκλογικά έταζε γήπεδο στην Καλλονή και τελικά η ομάδα μας παίζει με έδρα γήπεδα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κλπ!

Δεν χαίρομαι όταν σε συναθροίσεις τοπικών παραγόντων επιδεικτικά καλούσε με το κινητό του Κρατικούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και σε ανοιχτή ακρόαση έδινε εντολές!

Δεν χαίρομαι όταν ξαφνικά περιφέρεται στην εκλογική του περιφέρεια ως ένας σύγχρονος Μαυρογιαλούρος τάζοντας πράγματα που αλλοίμονο και υλοποιηθούν ποτέ!

Δεν χαίρομαι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν τέτοιους τρόπους και συμπεριφορές!

Είμαι 40 χρονών και πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και σκέψη σε ότι ρυθμίζει την καθημερινή ζωή μας. Τακτικές Μαυρογιαλούρου δεν πρέπει να τις επιτρέπουμε, πάνω από όλα γιατί αυτές μας έφτασαν στη κατάσταση που είμαστε σήμερα!

Πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας (στον βαθμό που μας αναλογούν) ώστε να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα!

Ήθελα να δημοσιεύσω αυτά τα πραγματικά γεγονότα (είναι εύκολο να διασταυρώσει κανείς τα όσα γράφω) ώστε τόσο οι συντοπίτες μου να καταλάβουν γιατί πρέπει να έχουν ανοικτά τα μάτια τους και να επιλέγουν πιο αξιόλογους ανθρώπους που θα αγωνίζονται πραγματικά για τον τόπο μας με τα δικά τους μέσα… (που ευτυχώς στον Νομό Λέσβου υπάρχουν ακόμη…).

Υ.Γ. (ίσως η στάση και η τακτική του να ισχύει και για άλλους κυρίους της πολιτικής σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, άρα καλό θα είναι και οι Πολιτικοί Αρχηγοί να είναι πιο προσεκτικοί στις τελικές επιλογές των στελεχών τους)

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ