2013-11-16 09:45:08
Φωτογραφία για Οι Τουρκικές Αερογραμμές στον εναέριό μας χώρο
  Με τον Αδάμο Κόμπο

Οφείλουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να απαιτήσουμε ώστε η Τουρκία, όπως κάνει χρήση των δικών μας αεροπορικών μέσων και διευκολύνσεων, να φέρεται κι αυτή αναλόγως

Απ’ ό,τι γνωρίζω, και μπορώ να το αποδείξω, οι Τουρκικές Αερογραμμές, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, χρησιμοποιούν -και μάλιστα πολύ πυκνά- τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας. Πολύ τακτικά, κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, αεροπλάνα της τουρκικής αυτής εταιρείας περνούν από πάνω μας ή και πάνω από τον εθνικό μας εναέριο και θαλάσσιο χώρο χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Αυτοί, όμως, που το γνωρίζουν και βλέπουν τα αεροπλάνα στις οθόνες του ραντάρ τους είναι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, οι πιλότοι αυτών των τουρκικών αεροπλάνων επικοινωνούν με τους λειτουργούς του Κέντρου Ελέγχου για να τους δώσουν οδηγίες σε ποιο ύψος και σε ποια θέση θα πρέπει να βρίσκονται στο εναέριό μας χώρο, για να ρυθμίσουν την πορεία τους και να είναι ασφαλείς
. Όλες αυτές τις οδηγίες τις παρέχουν οι λειτουργοί μας ανελλιπώς, εξυπηρετώντας τη διεθνή αεροπλοΐα με απόλυτη ασφάλεια. Είναι, μάλιστα, μια υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιτελεί αυτή την αποστολή, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι υπηρετεί τη διεθνή νομιμότητα και τάξη υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τα απόλυτα δικαιώματά της στον εναέριό μας χώρο.

Είναι ακόμη μια άμεση αναγνώριση της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και προς τα δικαιώματά της στον εναέριό της χώρο, που το αποδεικνύει έμπρακτα με τη χρήση του, αλλά και με τη χρήση του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας μας.

Η Τουρκία, αντιθέτως, ούτε που επιτρέπει σε αεροπλάνα που φεύγουν ή έρχονται στα αεροδρόμιά μας να κάνουν χρήση του δικού της εναέριου χώρου, ιδίως στα αεροπλάνα του εθνικού μας αερομεταφορέα των Κυπριακών Αερογραμμών, και ακόμη ούτε μπορούν οι πιλότοι μας να επικοινωνούν με το Κέντρο Ελέγχου της Άγκυρας, που είναι και μεγάλη της υποχρέωση, βάσει των διεθνών συνθηκών. Οφείλουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να απαιτήσουμε ώστε η Τουρκία, όπως κάνει χρήση των δικών μας αεροπορικών μέσων και διευκολύνσεων, να φέρεται κι αυτή αναλόγως.

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/582578
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ