2014-03-07 12:16:59
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Μοναδικό προσόν μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου το δίπλωμα οδήγησης!
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις περιφέρειες της χώρας (και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) για την καταγραφή των προσόντων του μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες. Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα και δίπλωμα οδήγησης έχει εκτιμηθεί ώς προσόν για να προσληφθεί κάποιος ως ΔΕ. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι τίτλοι σπουδών είναι τεράστιες κόλες χαρτί με κάποια διακριτικά και από κολέγια στην Ελλάδα που εξυπηρετούσαν τους πελάτες τους ακόμη κι αν εκείνοι δεν ήταν αρκετά συνεπείς στα μαθήματα τους!

Συνολικά 156 παράνομες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών εντόπισε ο έλεγχος των δικαιολογητικών που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τώρα ζητάει την ανάκληση των διορισμών από τις δημοτικές αρχές.

Στο πόρισμα των επιθεωρητών προτείνεται η ανάκληση των 156 διορισμών και η αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τις εισαγγελικές αρχές στα μέλη των επιτροπών που ενέκριναν τα δικαιολογητικά για τις συγκεκριμένες προσλήψεις.


Πρώτος στη λίστα των παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών είναι ο Δήμος της Αθήνας με 20 περιπτώσεις και ακολουθούν ο Δήμος Ρόδου (13) και οι Δήμοι Κω (4) και Ασπροπύργου (3). Αντίστοιχα οι περισσότερες προσλήψεις με πλαστά πιστοποιητικά καταγράφονται στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής με 102 προτεινόμενες ανακλήσεις διορισμών και ακολουθεί η αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αιγαίου με 25 περιπτώσεις.

Από τις 156 περιπτώσεις παράνομων διορισμών στη Δημοτική Αστυνομία που αντιστοιχούν στο 4,24% του συνόλου των προσλήψεων, οι 74 περιπτώσεις έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πλαστά απολυτήρια ή βεβαιώσεις εντοπιότητας) και εντοπίστηκαν 82 περιπτώσεις που προσελήφθησαν χωρίς καν να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, αφού καταγράφηκαν περιπτώσεις όπου οι διορισθέντες κατέθεσαν πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την πρόσληψή τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ