2014-03-20 12:53:04
Φωτογραφία για Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό, λέει ο Λαβρόφ
Η Μόσχα θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο... υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων του υπουργείου στις ρωσικές περιφέρειες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

"Θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντά τους με πολιτικο-διπλωματικά μέσα. Θα επιμείνουμε ώστε τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους να γίνουν σεβαστά στις χώρες όπου ζουν οι συμπατριώτες μας", δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, η Μόσχα πληθαίνει τις αναφορές στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ρώσων που ζουν σε πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης . Η ρωσική κυβέρνηση θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει το θέμα της "υποστήριξης προς την Υπερδνειστερία", περιοχή με μεγάλη ρωσική κοινότητα στο Μόλδοβα. Η συνεδρίαση αυτή ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν, που κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εφαρμόζει "ντε φάκτο αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας".

Ο πρόεδρος του Μόλδοβα Νικολάε Τιμόφτι εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για ενδεχόμενη επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας στη χώρα του."Υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στα γεγονότα στην Κριμαία και την κατάσταση στην Υπερδνειστερία", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ