2014-03-31 22:13:04
Φωτογραφία για Joanne Milne: Βγαίνοντας από τον κόσμο της σιωπής [video]
Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη την αίσθηση της ακοής τη στιγμή που για άλλους ανθρώπους δεν είναι. Η 40χρονη Joanne Milne γεννήθηκε κωφή, καθώς πάσχει από την πάθηση του συνδρόμου Usher (Άσερ), μία γενετική ανωμαλία που χαρακτηρίζεται από μερική ή ολική απώλεια ακοής εκ γενετής και σταδιακή απώλεια της όρασης. Πράγματι, σε ηλικία 20 ετών η ασθένεια αυτή επηρεάζει την όρασή της. Επί 40 χρόνια είχε ως μητρική γλώσσα την αγγλική νοηματική και διάβαζε τα χείλη των αγαπημένων της ανθρώπων. Πριν λίγους μήνες όμως  αποφασίζει να υποβληθεί σε χειρουργείο για να βγει από τον “κόσμο της σιωπής”. Η επέμβαση στέφεται από επιτυχία και η μετάβαση από τον προηγούμενο κόσμο στον “κόσμο του ήχου” είναι πλέον γεγονός.

«Άκουσα κάποιον να γελάει πίσω μου»

Τον περασμένο μήνα λοιπόν υποβάλλεται σε χειρουργείο στο νοσοκομείο Birmingham's Queen Elizabeth όπου τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα κοχλία στα αυτιά της
. Μία καινοτομία που πραγματικά αλλάζει τη ζωή της. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η αλλαγή ήταν η πιο δυνατή και πιο συγκινητική εμπειρία της ζωής μου και είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ…». Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών επιβεβαιώνει ότι άκουσε κάποιον πίσω της να γελά και τα πουλιά να κελαηδούν, ενώ οι φίλοι της δεν χρειάζεται πια να αγγίξουν το χέρι ή το πόδι της για να τραβήξουν την προσοχή της.

Οι πρώτοι ήχοι

Ένας από τους συγγενείς της βιντεοσκοπεί την υπέροχη και συγκινητική στιγμή της Joanne που με δάκρυα στα μάτια ακούει για πρώτη φορά την ανθρώπινη φωνή. Η γιατρός τής απαριθμεί τις ημέρες της εβδομάδας. Συγκλονισμένη μιλά με τη σειρά της κοφτά λέγοντας ότι ο ήχος είναι οξύς στο κεφάλι της, ενώ η γιατρός την καθησυχάζει εξηγώντας ότι: «Ο ήχος είναι οξύς σε πρώτη φάση, αλλά ο εγκέφαλός σου θα προσαρμοστεί τελικά στο επίπεδο του ήχου».

Το βίντεο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο YouTube στις 27 Μαρτίου και έχει ήδη περίπου 2.000.000 views.
flowmagazine.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ