2014-04-02 22:29:04
Φωτογραφία για Πάνω από 55.000 οι αορίστου χρόνου που μονιμοποιούνται
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εξομοίωση των αορίστου χρόνου με τους μόνιμους υπαλλήλους αλλά και των υπηρεσιακή εξέλιξη τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι οι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, υπάλληλοι, για τους οποίους γίνονται ρυθμίσεις εξομοίωσης προς τους μονίμους θα είναι τελικώς 55.010 (33.550 από την κεντρική διοίκηση, 10.578 από νομικά πρόσωπα και 10.882 από τους ΟΤΑ) και θα τους δίδεται η δυνατότητα να εξελίσσονται αντιστοίχως με τους δημοσίου δικαίου συναδέλφους του.

Κριτική στο ν/σ άσκησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας το χαρακτήρισε ως «σειρά διευθετήσεων με συγκεκριμένες στοχεύσεις και εξυπηρετήσεις αιτημάτων μικρών ή μεγαλύτερων ομάδων, που θα μπορούσαν να έχουν όνομα και διεύθυνση, με στόχο τον εξωραϊσμό της εικόνας της κυβέρνησης» και ζήτησε, όπως και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, να εξετασθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης των υπαλλήλων αυτών.


Μάλιστα ο τόσο ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ όσο και Νίκος Τσούκαλης από το ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν με απόλυτη ομοφωνία η Βουλή να «υπερβεί» το Σύνταγμα του 2001που απαγορεύει περαιτέρω μονιμοποίηση συμβασιούχων αορίστου χρόνου και να τους μονιμοποιήσει. Για μείγμα αποσπασματικών ρυθμίσεων μίλησε ο αγορητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.
aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το νέφος πνίγει την Αγγλία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το νέφος πνίγει την Αγγλία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ