2014-04-02 22:29:37
Φωτογραφία για Υπόθεση Μπαλτάκου / Αντιδράσεις των κομμάτων - Τριγμοί στο κυβερνητικό επιτελείο..!!!
Ηθελε να απαλλαγεί από τις πιέσεις της ΧΑ, λέει ο παραιτηθείς Π. Μπαλτάκος. «Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος», 

 

δήλωσε πριν λίγο, βγαίνοντας από τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κρίσιμες στιγμές για την κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη του Ηλία Κασιδιάρη ότι έχει ηχογραφήσει και βιντεοσκοπήσει διάλογο δικό του με τον γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο. Την παραίτηση Μπαλτάκου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την αποπομπή Μπαλτάκου ζητά ο... ΣΥΡΙΖΑ. Υπόλογοι Αθανασίου και Δένδιας, λέει.

 «Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.


Η επιστολή του κ. Μπαλτάκου:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί 'σκευωρίας' δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

«Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο» ενημέρωσε νωρίτερα την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.  

Στο μεταξύ, την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση ψήφισε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ολομέλεια της Βουλής καθώς ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του.

“Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση σε οποιαδήποτε υπόθεση” είπε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη για παρέμβασή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Δένδιας

Σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Δένδιας σημειώνει πάντως ότι δεν είναι μύθευμα και ότι προκύπτει από τη στιχομυθία “ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής”.

Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σχετικά με τις διώξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας μάλιστα πως «η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό "πρόβλημα", όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με το κόμμα της συγκυβέρνησης, «δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και τον σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που τη διέπει».

«Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι' αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης «τον απόλυτο σεβασμό στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών». 

Την παραίτηση του γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκου ζητάει με μήνυμα του στο FB ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης. "Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου". 

Ο υπουργός Δικαοσύνης Χαρ. Αθανασίου, απαντά με δήλωσή του στα όσα ισχυρίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή ο Ηλ. Κασιδιάρης, για επέμβασή του στην υπόθεση των συλλήψεων χρυσαυγιτών: "Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: «Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη».

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

“Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο” δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα παρουσίασε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Παράλληλα κάνει λόγο για ένοχη σιωπή της κυβέρνησης, καθώς δεν υπάρχουν δηλώσεις μέχρι ώρας για το θέμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την προσέλευση στη Βουλή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδιας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή.

Ο Δημ. Παπαδημούλης, δήλωσε κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών: «Όσα καταγγέλθηκαν από τον Κασιδιάρη, εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν αληθεύουν, συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να ενημερωθεί και να αξιολογήσει. Πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή με το θέμα».

Το ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή".

Οι ΑΝΕΛ

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή και για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία.

Η ΔΗΜΑΡ

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις “για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή” καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνω Π. Καμμένος:

«Κύριε Πρόεδρε, είχα ζητήσει το λόγο προκειμένου να αναπτύξω τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εμείς αποφασίζουμε κατά συνείδηση βάσει του άρθρου 60 του Συντάγματος, όμως μετά από τα στοιχεία τα οποία φέρεται να υπάρχουν, ζητούμε να διακοπεί η συζήτηση, να δοθεί το υλικό αυτό στο σύνολο της Βουλής των Ελλήνων και να έχουμε πολύ σύντομα, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, μια γνωμοδότηση εάν το υλικό αυτό είναι γνήσιο.

Διότι, εάν υπάρχει αυτό το υλικό και ο διάλογος αυτός μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν διαπραχθεί αυτά τα εγκλήματα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη του υπουργού, τότε πλέον έχουμε το παρακράτος εναντίον του άλλου παρακράτους.

Θέλουμε να γνωρίζουμε και οφείλουμε να γνωρίζουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, την αλήθεια. Εμείς έχουμε ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής, ως ναζιστικής οργάνωσης, από την πρώτη στιγμή.

Από enet, μέσω "Το Γρέκι"
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ