2014-04-03 01:38:03
Φωτογραφία για ΠΕΟ: Κακόγουστο αστείο τα εύσημα για την οικονομία
Κακόγουστο αστείο χαρακτηρίζει η ΠΕΟ τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Τρόικας που δίνουν τα εύσημα στην Κύπρο για την πορεία της οικονομίας, ενώ η κοινωνία υποφέρει Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ σχολιάζει ότι “οι εργαζόμενοι και ο απλός κόσμος μόνο σαν κακόγουστο αστείο και ως κοροϊδία εκλαμβάνει αυτές τις διαπιστώσεις”.

“Η ανεργία μήνα με τον μήνα αυξάνεται. 74000 συμπατριώτες μας και οι οικογένειες τους ζουν το δράμα της ανεργίας. Ακόμα πιο δραματική είναι η κατάσταση στους νέους κάτω των 25 όπου σχεδόν ένας στους δύο είναι άνεργος. Η φτώχεια μεγαλώνει την ώρα που οι κοινωνικές παροχές δέχονται βαθύ κούρεμα. 45000 χιλιάδες συνάνθρωποι μας επιβιώνουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία και χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέοι, σκέφτονται την μετανάστευση ως τη μόνη λύση. Οι συνταξιούχοι μας υποφέρουν από τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους που φτάνει στο 30%. Τα εισοδήματα των εργαζομένων μειώνονται, ενώ τα κέρδη αυξάνονται” αναφέρει η συντεχνία.


Προσθέτει ότι σήμερα η Κύπρος “έχει τη μεγαλύτερη μείωση των μισθών σε όλη την ΕΕ με μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τη Εurostat, και την ίδια ώρα αντί να έχουμε αύξηση της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας, το μόνο που αυξάνεται σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, είναι η κερδοφορία μερικών πολύ μεγάλων επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης”.

Είναι φανερό, σημειώνει, “ότι τα μπράβο και τα εύσημα για αυτές τις πολιτικές αφήνουν ευχαριστημένους εκείνους που επωφελούνται από αυτές τις πολιτικές της Τρόικας και της Κυβέρνησης, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο και όσους τάχθηκαν να το υπηρετούν. Η κοινωνία υποφέρει”.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι για να αλλάξει η κατάσταση χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, η οποία να μην είναι ταυτισμένη με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Προσθέτει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη που να δημιουργεί θέσεις εργασίας, τη δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, τη ρυθμισμένη απασχόληση, να πάρει μέτρα ενάντια σε εκείνους τους εργοδότες που αυθαίρετα παραβιάζουν νόμους και συλλογικές συμβάσεις, να αποκαταστήσει και όχι να μειώνει το κοινωνικό κράτος.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ