2014-07-17 11:00:27
Φωτογραφία για Νέο SEAT Leon TGI με νέο 1.4 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί τόσο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) όσο και με βενζίνη
Το νέο SEAT Leon TGI διαθέτει ένα νέο 1.4 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού ο οποίος λειτουργεί τόσο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) όσο και με βενζίνη. Το SEAT Leon TGI διευρύνει την γκάμα της SEAT με μία ακόμη έκδοση εξαιρετικής απόδοσης, με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου , μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βέβαια κορυφαία οικονομία. Επίσης, διαθέτει μια πλήρη δεξαμενή βενζίνης σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοντά κάποιο πρατήριο συμπιεσμένου φυσικού αερίου και ως εκ τούτου προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία 420 χλμ στη λειτουργία CNG συν 940 χλμ στη λειτουργία της βενζίνης. Η SEAT μαζί με άλλα μέλη του Volkswagen Group έχει δεσμευτεί να προσφέρει την τεχνολογία CNG στο ευρύ κοινό. Με τον συγκεκριμένο στόχο για την επίτευξη προόδου σε αυτό τον τομέα, στα τέλη του 2013 η SEAT υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία με την εταιρεία ενέργειας Gas Natural Fenosa (GNF) για να αναπτύξουν αυτή την εναλλακτική λύση για τα καύσιμα με βάση το πετρέλαιο.


ΤΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ CNG;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Το CNG προσφέρεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, με την τρέχουσα τιμή ανά κιλό στην χώρα μας να φτάνει στο 0,97€. Το κόστος ανά χιλιόμετρο για το CNG είναι 30% χαμηλότερο του πετρελαίου και 50% από το αντίστοιχο της βενζίνης. Η ενέργεια που περιέχεται ανά κιλό CNG ισούται με αυτή 1,5 λίτρου βενζίνης, 1,3 λίτρου diesel ή 2 λίτρων LPG.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ

Λιγότερη κατανάλωση καυσίμου σημαίνει λιγότερες εκπομπές CO2, κυρίως σε σύγκριση με ένα κινητήρα βενζίνης. Οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερες σε όλες τις εκδόσεις, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης. Είναι το πιο φιλικό προς το περιβαλλον εναλλακτικό καύσιμο.

Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) είναι συμπιεσμένο μεθάνιο σε πίεση 200 bars. Είναι η μόνη πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική σε σύγκριση με τα παράγωγα πετρελαίου.

 Για την κατασκευή του SEAT Leon TGI, που γίνεται στο Martorell, ακολουθούνται οι ίδιες υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ακρίβειας όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα μας όσον αφορά στο φινίρισμα, τις επιδόσεις και την ασφάλεια. Η τελική διαδικασία ποιότητας ελέγχου για το Leon TGI πραγματοποιείται στο θάλαμο ελέγχου CNG στο εργαστήριο 11, μόλις το αυτοκίνητο βγει από τη γραμμή παραγωγής. Οι δοκιμές είναι πολύ αυστηρές, σχεδιασμένες για να διασφαλίσουν ότι οι δεξαμενές είναι αεροστεγείς καθώς και ότι τηρούν και άλλα κριτήρια. Αυτές οι δεξαμενές είναι σχεδιασμένες να αντέξουν παραπάνω από το διπλάσιο της κανονικής πίεσης και είναι εξοπλισμένες με ξεχωριστή βαλβίδα ασφαλείας. Όλες οι δοκιμές πραγματοποιούνται με γεμάτο ρεζερβουάρ σε ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις.

ΈΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ CNG ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ EΝΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ;

Η βασική διαφορά είναι ότι διαθέτει δύο δεξαμενές αερίου κάτω από ένα ειδικό δάπεδο, κοντά στο ρεζερβουάρ βενζίνης. Το SEAT Leon TGI έχει ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων. Το αυτοκίνητο λειτουργεί χρησιμοποιώντας CNG οποιαδήποτε στιγμή, με εξαίρεση αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό ή όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν οι δεξαμενές CNG είναι άδειες, ο κινητήρας αλλάζει αυτόματα στη λειτουργία βενζίνης μέχρι να γίνει ανεφοδιασμός CNG. Η αλλαγή από το CNG στη βενζίνη δε γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό καθώς ο χειρισμός, η ισχύς και η απόδοση δεν αλλάζουν.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ LEON TGI

Κινητήρας: 1.4 TGI Ιπποδύναμη: 110 HP

Μέγιστη ροπή: 200 Nm / 1500-3500 rpm

Επιτάχυνση 0-100km/h: 10.9 sec. Μέγιστη ταχύτητα: 194 km/h

Αυτονομία: 420 km με CNG, 1,360 km συνολικά

Εκπομπές CO2: 94 g/km
[SEAT]
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ