2014-07-20 15:31:17
Φωτογραφία για Κάνουν οι φίλες σου πιο πολύ σεξ από σένα;
Μια μελέτη δείχνει πως τελικά ανησυχούμε πολύ για το πόσο σεξ κάνουν οι φίλοι και οι γνωστοί μας Όπως είναι παγκοσμίως γνωστό οι άνθρωποι έχουν την τάση να συγκρίνουν τις ζωές τους με αυτές των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ. Πολλές φορές ικανοποιούμαστε απλά με το αν κάνουμε περισσότερο σεξ από τους γνωστούς παρά με το αν κάνουμε καλό σεξ.

Η μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Colorado επιβεβαιώνει το γεγονός ότι κρίνουμε την σεξουαλική μας ζωή σε σχέση με το τι κάνουν στην δική τους οι φίλοι μας, ή μάλλον σε σχέση με το τι λένε ότι κάνουν, καθώς η έρευνα σημειώνει πως πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να λένε ψέματα για την σεξουαλική τους ζωή.

Η έρευνα εξέτασε 15.386 άτομα που ρωτήθηκαν για τις ζωές τους, τα επίπεδα ευτυχίας (κατά το χρονικό διάστημα 1993-2006) και για παράγοντες όπως το εισόδημα, την εκπαίδευση, την υγεία και την οικογενειακή κατάσταση. Διαπίστωσαν λοιπόν πως εκείνοι που έκαναν σεξ 2 με 3 φορές τον μήνα είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένο από εκείνους που δεν είχαν κάνει σεξ για έναν χρόνο. Οι πιθανότητες μάλιστα έδειξαν να αυξάνονται αναλόγως με το πόσο σεξ έκαναν οι συμμετέχοντες, καθώς όσοι είχαν μια σεξουαλική επαφή την εβδομάδα είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένοι από αυτούς που δεν το είχαν κάνει για έναν χρόνο, ενώ αυτοί που έκαναν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες.

Μέχρι εδώ όλα φαίνονται ιδανικά, όμως ο επικεφαλής της έρευνας Tim Wadsworth δηλώνει πως: « Το να κάνουμε σεξ μας κάνει ευτυχισμένους. Το να κάνουμε περισσότερο σεξ όμως από τους φίλους μας, μας κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένους». Όπως είναι φυσικό ο Wadsworth δεν μιλάει τυχαία, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως αν κάποιος έκανε σεξ 2 ή 3 φορές το μήνα αλλά γνώριζε πως ο φίλος του έκανε μια φορά την εβδομάδα, τότε το επίπεδο ευτυχίας του μειωνόταν κατά 14% !

Και συνεχίζει διερωτώμενος για το πως μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά πόσο σεξ κάνουν οι φίλοι μας. Όλοι κάποια στιγμή δεν έχουμε υπερβάλλει λίγο παραπάνω για να τους εντυπωσιάσουμε; Έτσι η όλη διαδικασία μοιάζει με την κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών καθώς ο καθένας προσπαθεί να έχει κάτι παραπάνω από τον άλλον. Για να το καταλάβετε αυτό θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που κάποιος φίλος ή φίλη σας ρώτησε πόσο συχνά κάνετε σεξ αντί για το αν είσαι ευτυχισμένος με το σεξ που κάνεις.

«Έτσι όλο αυτό με κάνει να οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι δεν προσπαθούν να κάνουν τόσο σεξ όσο οι φίλοι τους αλλά τόσο, όσο φαντάζονται ότι κάνουν οι φίλοι τους ή νομίζουν ότι πρέπει να κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος», συνοψίζει κλείνοντας ο επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: faysbook
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ