2014-09-13 21:14:16
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ξανά εμπλοκή με τη μεταφορά των μαθητών - Αντιδράσεις από γονείς
Για μια ακόμα φορά η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών να παρουσιάζει εμπλοκή. Όπως είπε στο thebest o Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος, στις 11 Σεπτεμβρίου θα μετέφεραν μόνο τους μαθητές - ΑμεΑ. Το πρόβλημα είναι έντονο στα ορεινά και απομακρυσμένα σχολεία.

Γονείς που έρχονται ξανά αντιμέτωποι με το πρόβλημα αντιδρούν και ήδη γονείς στα Τριπόταμα δεν στέλνουν τα παιδία τους στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στα Τριπόταμα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις.Η αποχή αποφασίστηκε να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο Σύλλογος θα λάβει νέα απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Οι γονείς απαιτούν άμεση λύση σε ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτών.

Βάσει νέας εγκυκλίου, τα παιδιά που μεταφέρονταν με ταξί και δεν υπάρχει στην περιοχή τους συγκοινωνία αστική ή υπεραστική θα μπορούν να μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα, αφού θα επιδοτείται κάθε οικογένεια.

Ωστόσο όπως είχε αναφέρει στο kalavrytanea η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αχαΐας, Δώρα Μαστραπά τα προβλήματα τόσο για τη μεταφορά των μαθητών όσο και τις θέσεις των εκπαιδευτών είναι τεράστια κυρίως στην περιφερειακή ενότητα των Καλαβρύτων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ