2014-09-22 12:30:07
Φωτογραφία για Φρένο από 6 δημάρχους στη ‘‘Ριβιέρα’’ της Αττικής
‘‘Φρένο’’ στα κυβερνητικά σχέδια για την δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας, φαίνεται ότι βάζουν οι έξι δήμαρχοι της παραλίας, οι οποίοι απαιτούν ‘‘διασφάλιση των συμφερόντων’’ τους Η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, πήρε πρόσφατα από το ΥΠΑΝ το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις διαδικασίες ‘‘αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης από το Φάληρο έως το Σούνιο’’, ωστόσο τώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξεύρεση αντισταθμιστικών ωφελειών προς τους Δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς η αρχική σκέψη προέβλεπε ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο ενώ τώρα οι Δήμαρχοι δηλώνουν παρόντες ζητώντας ενεργό ρόλο και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

Με το που ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των πρώτων είκοσι ακινήτων στην Παράκτιο Μέτωπο, έξι δήμαρχοι σε περιοχές που είναι στη ζώνη εκμετάλλευσης της, ζήτησαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Άρη Ματιάτο, ενημέρωση σχετικά με το πλάνο που υπάρχει.


Πρόκειται για τους δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη.

Η έκταση της Ριβιέρας που οραματίζεται η κυβέρνηση εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 60 χιλιομέτρων με αρχή τον Φαληρικό Όρμο και τέλος το Σούνιο.

Εκκρεμότητα υπάρχει και με την εμπλοκή που προέκυψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αξιοποίησης του Ελληνικού από την Lamda και που πρόκειται να καθυστερήσει μήνες (στην καλύτερη περίπτωση) το έργο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ