2014-10-09 07:59:11
Φωτογραφία για Ομιλία Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
«Κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Σήμερα η Συγκυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για να παίξει σε μιαν ακόμα παράσταση. Μια παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας την οποία ξεκίνησε ο απών κ. Σαμαράς δια του «αντ’ αυτού» κ. Βορίδη. Μια κυβέρνηση που φανερά πλέον εφαρμόζει ακραίες πολιτικές δείχνοντας το πραγματικό ακροδεξιό της πρόσωπο. Χωρίς φιλολαϊκά προσωπεία και αντιναζιστικές μάσκες.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είπε πριν λίγες μέρες ότι ο πολιτικός είναι και ηθοποιός. Αυτό ισχυρίστηκε σε πρόσφατη εκδήλωση της ΝΔ για να τον επιδοκιμάσουν με το χειροκρότημα τους δεκάδες στελέχη της. Εκεί βέβαια όλοι έπαιζαν σε μιαν άλλη παράσταση. Σε ένα θέατρο του παραλόγου όπου το σημερινό μεταλλαγμένο κόμμα Σαμαρά παρίστανε την «παράταξη του Καραμανλή».

Επρόκειτο για μια παράσταση όπου η σημερινή ΝΔ υποδυόταν την «Δημοκρατική Παράταξη», ότι δηλαδή δήθεν δεν στηρίζεται σε ακροδεξιά στοιχεία
. Μια Σαμαρική ΝΔ που φαντασιώνεται ότι εκπροσωπεί την μεσαία τάξη κι όχι τους τραπεζίτες. Έναν αρχηγό που δηλώνει εκφραστής του Καραμανλισμού την ίδια ώρα που ειρωνεύεται τον Κώστα Καραμανλή. Άκουγαν λοιπόν οι υποτιθέμενοι νεοδημοκράτες τον κ. Σαμαρά να διακηρύσσει ότι εκείνος «δεν είναι κουρασμένος» και χειροκροτούσαν την ευθεία αυτή προσβολή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του προκατόχου του Κ. Καραμανλή!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Είναι προφανές ότι δεν θα ασχολούμασταν σήμερα με τα προβλήματα της ΝΔ αν η μετάλλαξη της δεν οδηγούσε σε κυβερνητικό εκφυλισμό.

Στη διάλυση της κυβερνητικής εξουσίας που παραπατά και τρεκλίζει κάτω από το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία οδήγησε τη χώρα. Το άγος της κοινωνικής καταστροφής κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ δεν ξεπλένεται ούτε με κούφια λόγια ούτε με πρωθυπουργικούς θεατρινισμούς. Ούτε βέβαια με ψήφους εμπιστοσύνης.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναρωτηθώ - ρητορικά βέβαια - γιατί η Συγκυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Μα δεν έχετε τους 180, όπως έλεγε ο κ. Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής; Τώρα, το που στήριζε την μέχρι πρότινος βεβαιότητα του ο Πρωθυπουργός είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα έλεγε όλα αυτά ως αρχηγός της ΝΔ σε βουλευτές της, μόλις πριν από λίγες μέρες. Το όνειρο του όμως πάγωσε ξαφνικά χθες, όταν ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζουν ψηφοδέλτια για το 2015. Άρα μέχρι και ο ίδιος ο κυβερνητικός συνεταίρος διαψεύδει τον κ. Σαμαρά. Βέβαια μπορεί κάποιος να πει ότι ούτε και το ΠΑΣΟΚ είναι υπόδειγμα πολιτικής αξιοπιστίας. Σύμφωνοι. Γι’ αυτό θα μείνω στις πράξεις και όχι στα λόγια της Συγκυβέρνησης.

Έχουμε λοιπόν μια Συγκυβέρνηση που εμπράκτως παραδέχεται ότι δεν έχει τους 180 αφού αναγκάζεται να αναζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από 150 βουλευτές.

Πρόκειται επομένως για παραδοχή ήττας εκ μέρους του κ. Σαμαρά. Το σχέδιο της Συγκυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέτυχε παταγωδώς. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο πρωθυπουργός δεν το προσπάθησε. Το προσπάθησε και μάλιστα πολύ σκληρά. Το γεγονός της αποτυχίας του είναι εκείνο που προκάλεσε την σημερινή κοινοβουλευτική παρωδία και τίποτα άλλο.

Παρά ταύτα, θα ήθελα να πω 2 λόγια για τη μεθόδευση που είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας τους τελευταίους μήνες προκειμένου να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να βρει τα βουλευτικά δεκανίκια που χρειαζόταν. Μέχρι χθες προσπαθούσατε με κάθε δυνατό κόλπο να αφαιρέσετε βουλευτές από την αντιπολίτευση για να βρείτε τους 180.

Και τι δεν ακούσαμε τον τελευταίο καιρό! Επρόκειτο για ένα καταιγισμό πολιτικών εκβιασμών προς όλες τις κατευθύνσεις. Είδαμε βουλευτή να οδηγείται σε ανεξαρτητοποίηση μετά από αφόρητες πιέσεις γνωστού εντύπου της διαπλοκής που αφορούσαν την προσωπική της ζωή.

Είδαμε βουλευτές - και συζύγους τους - δημοσίους υπαλλήλους να ελέγχονται μέσω καναλιών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την νομιμότητα του διορισμού τους.

Είδαμε από βουλευτές ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι συγγενείς τους να δέχονται επανειλημμένα επισκέψεις του ΣΔΟΕ προκειμένου να τους κόψει εξωφρενικά πρόστιμα.

Όλα αυτά έγιναν αλλά δεν έπιασαν δυστυχώς για τον κ. Σαμαρά. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ και συζητάμε αν εμπιστευόμαστε τη Συγκυβέρνηση.

Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εμπιστευόμαστε ούτε Σαμαρά ούτε Βενιζέλο. Γιατί αυτή η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας! Απλά θέλετε μια παράταση ζωής 4 μηνών στην εξουσία πριν το αναπόφευκτο τέλος. Γι’ αυτό βλέπουμε σήμερα όλη αυτή τη κυβερνητική παράσταση στη Βουλή.

Βέβαια ο πρωθυπουργός μας είχε προϊδεάσει πολύ πρόσφατα. Μας είπε ο κ. Σαμαράς ότι η πολιτική συμπεριλαμβάνει και την ηθοποιία. Στην περίπτωση της συγκυβέρνησης φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω προσθέτοντας ότι μια τέτοια πολιτική δεν χρειάζεται μόνο ηθοποιία.

Στηρίζεται και στην υποκρισία και στα ψέματα και στην εξαπάτηση των πολιτών. Θυμίζω μερικά μόνο παραδείγματα των παραπάνω. Ξεκινώ από την εξαπάτηση με τις προεκλογικές υποσχέσεις Σαμαρά από τις οποίες δεν κράτησε ούτε μια. Ούτε ένα σημείο από τα δικά του «Ζάππεια» δεν τήρησε! Και όχι μόνο αυτό. Ο πρωθυπουργός της χώρας που κάποτε διαρρήγνυε τα ιμάτια του για το όνομα της Μακεδονίας, εμφανίζεται σήμερα άφωνος στα διεθνή φόρα να αποδέχεται την εκχώρηση του. Ποιος ασχολείται τώρα με τα περί σύνθετης ονομασίας; Κι αν του θυμίσει κανείς όσα πατριδοκάπηλα έλεγε κάποτε ο κ. Σαμαράς, το πολύ-πολύ να τα ρίξει στον υπουργό Εξωτερικών τον κ. Βενιζέλο και στο ΠΑΣΟΚ.

Αναρωτιέμαι όμως: πιάνουν πλέον τέτοια κόλπα; Μπορεί σήμερα τόση υποκρισία να ξεγελάσει τους πολίτες; Υπάρχει άραγε μια έστω ουσιαστική πολιτική διαφορά που να ξεχωρίζει την ΝΔ του Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου;

Την απάντηση την δίνει η ίδια η μεταλλαγμένη ΝΔ ως Νέο ΠΑΣΟΚ υπό το Σαμαρά.

Το γνωστό μας ΠΑΣΟΚ πλέον εξαφανίζεται ταχύτατα μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και την θέση του παίρνει το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, η μεταλλαγμένη ΝΔ Σαμαρά.

Γιατί μόνο ένα νέο ΠΑΣΟΚ όπως είναι η σημερινή ΝΔ θα μπορούσε να κάνει τα απίστευτα που βλέπουμε να συμβαίνουν στη χώρα μας. Να λέει διαρκώς ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο διατηρώντας χιλιάδες μνημονιακές διατάξεις που αποτελούν το νομοθετικό πλαίσιο διαιώνισης του Μνημονίου. Θέλει ο κ. Σαμαράς να εξαπατήσει τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές ισχυριζόμενος ότι έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο, κρατώντας όμως σε ισχύ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ! Το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, την μόνιμη φορολεηλασία των μικρομεσαίων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τόσα άλλα.

Η μέγιστη αυτή πολιτική απάτη μου θυμίζει την ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου για τις «αμερικανικές βάσεις που έφευγαν» την δεκαετία του ‘80 από την Ελλάδα, μένοντας όμως τελικά στη χώρα!

Αν αυτό το παραμύθι του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ δεν είναι βγαλμένο από τις πιο μαύρες σελίδες πολιτικής εξαπάτησης του Παλιού ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά εγώ δεν μπορώ να βρω διαφορά μεταξύ της μεταλλαγμένης ΝΔ του Σαμαρά και ενός ΠΑΣΟΚ που του έστρωσε το δρόμο για το σημερινό ξεπούλημα της Ελλάδας.

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα παραχωρήσουμε στην Συγκυβέρνηση ούτε ένα λεπτό παραπάνω παραμονής στην εξουσία. Γιατί ξέρουμε πως όσο συνεχίζεται η τωρινή νοσηρή κατάσταση τόσο θα εντείνεται η λεηλασία της Ελληνικής κοινωνίας για να δίνονται χρήματα στις τράπεζες. Καταψηφίζουμε λοιπόν τη τραπεζική συγκυβέρνηση παραμένοντας στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Μνημονίου. Τον αγώνα αυτό για την Πατρίδα μας θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους, δίπλα στο Πάνο Καμμένο και μαζί μ’ όλους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η νίκη της κοινωνίας πλησιάζει μαζί με τη δικαίωση του ασυμβίβαστου αγώνα όλων όσων στάθηκαν όρθιοι ενάντια στο Μνημόνιο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ