2014-10-30 15:42:40
Φωτογραφία για Ο χειμώνας μας βοηθά να χάσουμε λίπος!
Πολλοί επιθυμούν να χάσουν βάρος πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, στη προσπάθεια σας αυτή μπορείτε να ευχαριστείτε και το χειμώνα πλέον.

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μας βοηθούν στη καύση λίπους του ‘’κακού’’ λίπους για την ακρίβεια.

Πιο συγκεκριμένα στο σώμα μας εμπεριέχονται δύο είδη λίπους το λευκό και το καφέ. Το λευκό είναι και το ‘’κακό’’ , (σε καμία περίπτωση παθολογικά αρκεί να έχουμε έναν υγιή δείκτη σώματος) το οποίο μας βοηθά αποθηκεύοντας ενέργεια είναι αυτό που θέλουμε να ξεφορτωθούμε για να φαινόμαστε γραμμωμένοι. Το καφέ από την άλλη υπάρχει για να παράγει θερμότητα με την οποία ουσιαστικά απελευθερώνεται η αποθηκευμένη ενέργεια από το λευκό λίπος καταναλώνοντάς το.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χειμώνα το σώμα μας μετατρέπει περισσότερο λευκό λίπος σε καφέ από ότι το καλοκαίρι, κάτι το οποίο μοιάζει εντελώς λογικό αφού το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και δεν απαιτείται extra βοήθεια στη καύση. Υπάρχει ωστόσο μια διαφορά σε άτομα με BMI ίσο ή μεγαλύτερο από 30 όπου διαπιστώθηκε ότι η μετατροπή αυτή δεν ήταν ιδιαίτερη το χειμώνα.

Συμπερασματικά αν έχεις βάλει στόχο την απώλεια λίπους, εκτός από την σωστή διατροφή και την άσκηση μπορεί να έχεις και το χειμώνα σύμμαχο.

Καλές προπονήσεις!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ