2014-11-13 09:21:24
Φωτογραφία για ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ - ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΣΟΕΕ
Ένταση επικρατεί στην Νομική μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι φοιτητές έλαβαν απόφαση την Τετάρτη για κατάληψη της σχολής, αλλά μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν χρήση χημικών για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι φοιτητές, κρατώντας πανό, έχουν καταλάβει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Ακαδημίας, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας τους έχουν περικυκλώσει και τους απωθούν, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος. Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα.

Έξω από τη Νομική βρίσκονταν κλούβες της αστυνομίας από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και η ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000

αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο.

Σημειώνεται ότι απόφαση για κατάληψη έχει λάβει ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής την Τετάρτη, ενώ σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. 

Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ για αποκλεισμό των κτιρίων εν όψει 17ης Νοεμβρίου, έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του πρύτανη του ΕΚΠΑ Φορτσάκη για την φρούρηση του Ιδρύματος, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ