2014-12-12 18:37:11
Φωτογραφία για Γιατί βρέχει ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες;
Μια αλυσίδα βαρομετρικών χαμηλών που επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας και τα οποία έχουν αργή κίνηση είναι η αιτία των συνεχών βροχοπτώσεων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Σε αρκετές περιοχές οι βροχές είναι έντονες, με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες: πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα στην Κεντρική Μακεδονία παρασυρόμενοι από τα νερά χειμάρρων και ποταμών.

Το τελευταίο διάστημα πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται βαρομετρικά χαμηλά που προέρχονται από τη Νότια Μεσόγειο, από τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής, αναφέρει στα Νέα ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Τα βουνά του Μαρόκου, ο Ατλαντας για παράδειγμα, γεννούν πολλά χαμηλά. Αυτά - τα οποία μας επηρεάζουν αυτές τις ημέρες - μπαίνουν στη Δυτική Μεσόγειο και κάνουν ταξίδι προς τα ανατολικά, στη χώρα μας». Όπως προσθέτει, αυτά τα χαμηλά έχουν αργή κίνηση. «Γι' αυτό και έχουμε εκτεταμένες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Δεν πρόκειται για μια καταιγίδα που ξεσπάει και σταματάει. Έχουμε συνεχείς βροχές».


Οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή, στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι και μετά σταδιακά από τα δυτικά.

Το Σάββατο αναμένονται ασθενείς βροχές το πρωί στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Πηγή: in
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ