2014-12-12 18:46:09
Φωτογραφία για Αυτούς θέλει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Δευτέρας
Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και γνωρίζουν ήδη τους πιθανούς αντιπάλους τους για την κλήρωση της Δευτέρας.

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες του Τσάμπονς Λιγκ και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκε στους ισχυρούς. Θα αποφύγει ομάδες όπως την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, τη Ζενίτ του Χουλκ, την Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά και τη Νάπολι του Γκονζάλο Ιγουαϊν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δύσκολα ονόματα στο δρόμο του. Από τις 16 πιθανές αντιπάλους του, υπάρχουν έξι που δεν θα ήθελε να βρεθούν στο δρόμο του, δύο που δεν φοβάται και οκτώ με τις οποίες θα «χαμογελάσει».

Να αποφύγει

Η Ρόμα δείχνει το πρώτο όνομα που θα ήθελε να αποφύγει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γκαρσία διεκδικεί φέτος τον τίτλο στο Καμπιονάτο και διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα, η οποία αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ μετέχοντας σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Σίγουρα δεν θα ήθελε στο δρόμο του τις Λίβερπουλ και Τότεναμ αφού ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών θεσμών μια ομάδα από την Αγγλία δεν αποτελούσε εύκολη υπόθεση για τους ελληνικούς συλλόγους. Το αντίθετο μάλιστα. Το ίδιο ισχύει για τις Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικό πρόσωπο φέτος. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγει και τη Βόλφσμπουργκ μιας και οι «λύκοι» αποτελούν μια από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες φέτος στην Ευρώπη και διαπρέπουν στην Μπουντεσλίγκα.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη

Οι δύο ολλανδικές ομάδες που είναι πιθανό να βρεθούν στο δρόμο του, δεν τρομάζουν. Ούτε ο Άγιαξ αλλά ούτε και η Αϊντχόφεν είναι καλύτερες ή χειρότερες από τον καλό Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπέρ του οι πιθανότητες

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οκτώ ομάδες, οι οποίες θα μεταφέρουν τις πιθανότητες υπέρ του για πρόκριση. Η Άντερλεχτ από το Βέλγιο, η Τορίνο από την Ιταλία, η Σέλτικ από την Σκωτία, η Ντιεπρ από την Ουκρανία, η Γιουνγκ Μπόις από την Ελβετία, η Άαλμποργκ από τη Δανία, η Γκινγκάμπ από τη Γαλλία και η Τραμπζονσπόρ από την Τουρκία, δεν ειναι καλύτερες ομάδες από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Ολα τα παραπάνω φυσικά θα κριθούν εντός γηπέδου όταν έρθει η ώρα των πρώτων αγώνων στα μέσα του Φεβρουαρίου αλλά και στους επαναληπτικούς στις αρχές του Μαρτίου. Η ευκαιρία πάντως να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας βαθμούς και για την Ελλάδα, είναι ορατή.

Αναλυτικά τα γκρουπ

Ισχυροί

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)

Γκλάντμπαχ (Γερμανία)

Μπριζ (Βέλγιο)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

Ίντερ (Ιταλία)

Φέγενορντ (Ολλανδία)

Έβερτον (Αγγλία)

Νάπολι (Ιταλία)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

Φιορεντίνα (Ιταλία)

Λέγκια (Πολωνία)

Ανίσχυροι

Άντερλεχτ (Βέλγιο)

Άγιαξ (Ολλανδία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)

Ρόμα (Ιταλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Τορίνο (Ιταλία)

Τότεναμ (Αγγλία)

Σέλτικ (Σκωτία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Ντνιέπρ (Ουκρανία)

Σεβίλλη (Ισπανία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Άαλμποργκ (Δανία)

Γκινγκάμπ (Γαλλία)

Τράμπζονσπορ (Τουρκία)

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ