2014-12-18 05:55:06
Φωτογραφία για Απέτυχε δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow 3
Στασιμότητα, αν όχι βήματα πίσω κάνει το πρόγραμμα του πολύ φιλόδοξου – προηγμένου συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναπτύσσουν από κοινού η ισραηλινή και η αμερικανική αμυντική βιομηχανία, την Israel Aerospace Industries (IAI) και τον αμερικανικό κολοσσό Boeing.

Η δοκιμή αφορούσε το σύστημα Arrow 3 και έγινε την Τρίτη με την εκτόξευση πύραυλου από αμερικανικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο, τον οποίο θα επιχειρούσε να αναχαιτίσει το σύστημα.

Σύμφωνα όμως με ανώτατη πηγή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, το σύστημα «κλείδωσε» και απέτυχε να εκτοξεύσει το βλήμα αναχαίτισης, με αποτέλεσμα την αποτυχία της δοκιμής.

Το Arrow είναι η «κορωνίδα» του συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας πολλαπλών επιπέδων που «χτίζει» σταδιακά το εβραϊκό κράτος για την προστασία του από όλο το φάσμα των βαλλιστικών απειλών. Αποστολή του είναι η αναχαίτιση πυραύλων εκτός της γήινης ατμόσφαιρας.

Δηλαδή, από τις «χαζές» ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς και οι άλλες ισλαμιστικές – εξτρεμιστικές οργανώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι πυραύλους βεληνεκούς δεκάδων χιλιομέτρων που βρίσκονται στο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ, αλλά και το βαλλιστικό οπλοστάσιο του Ιράν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ