2015-02-02 09:28:09
Φωτογραφία για Επαφές Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ με φόντο τις συνομιλίες του Μινσκ για την Ουκρανία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον... γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την τραγική κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η ελπίδα ότι η κατάπαυση του πυρός θα είναι το κεντρικό ζήτημα στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ώρες. Βασικό θέμα στις συνομιλίες της Ομάδας Επαφής του Μινσκ είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς και η αποχώρηση του ουκρανικού στρατού από την περιοχή, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο νέος γύρος συνομιλιών στο Μισνκ ξεκίνησε τελικά με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση Ποροσένκο, των εκπροσώπων των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, Ντένις Πουσίλιν και Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο, της ειδικής απεσταλμένης του ΟΑΣΕ Χάιντι Ταλιαβίνι και του ρώσου πρέσβη στην Ουκρανία Μιχαήλ Ζουράμποφ, ο οποίος ενεργεί ως διαμεσολαβητής στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων.


Στο μεταξύ οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στο Ντονιέτσκ, με τον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές. Αλλοι δύο νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο σημερινός απολογισμός των θυμάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ