2015-05-13 16:35:21
Φωτογραφία για Αυτή είναι η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο - Δείτε πως είναι και μάθετε πως απέκτησε την περιουσία της [photos]
Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και, μάλιστα, χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό της δακτυλάκι. Η Κρίστι Γουόλτον είναι η κληρονόμος της αμερικανικής αλυσίδας "Wal Mart" με 6.500 καταστήματα και 2,2 εκατομμύρια εργαζομένους σε 15 χώρες του πλανήτη , ενώ η περιουσία της υπολογίζεται σε 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", η 59χρονη Κρίστι είναι η δισεκατομμυριούχος χήρα του Τζον Γουόλτον, ενός εκ των υιών του Σαμ Γουόλτον, ιδρυτή της εταιρείας πολυκαταστημάτων Wal-mart. Ο σύζυγός της, βετεράνος πολέμου, σκοτώθηκε το 2005 σε αεροπορικό δυστύχημα αφήνοντας όλη την περιουσία του στην αγαπημένη του Κρίστι : 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία, σύμφωνα με το CNN, έφτασαν τα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε διάστημα δέκα ετών.

Η ίδια δηλώνει φιλάνθρωπος αλλά και νοικοκυρά. Γεννήθηκε το 1955, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Σαν Αντόνιο στο Τέξας και, σε μικρή ηλικία κόντεψε να πεθάνει από πνευμονία.


Άγνωστος είναι ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης της, το πατρικό της όνομα αλλά κι ο τόπος διαμονής της. Μετά το θάνατο του συζύγου της , πούλησε την έπαυλη όπου διέμεναν στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκ και έκτοτε εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη ως... φαντομάς.

Η Kρίστι Γουόλτον ουδέποτε ασχολήθηκε ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση ενώ πεποίθηση της ίδιας αλλά και του συζύγου της ήταν ότι η ανταγωνιστικότητα ενός έθνους ενισχύεται βελτιώνοντας την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι επένδυσαν σε αυτή αλλά και στην εταιρεία φωτοβολταϊκών πάνελ "First Solar". Είδε τα εισοδήματά της να αυξάνονται κατακόρυφα με μία εντυπωσιακή άνοδο σε ποσοστό 47% στις μετοχές της στην "First Solar Corporation". Διακρίνεται για το μεγάλο της φιλανθρωπικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την δωρεά ενός αρχοντικού αξίας πολλών εκατομμυρίων σε ίδρυμα μαζί με επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τα έξοδα συντήρησής του.

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών της, ωστόσο, είναι επενδυμένο στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 1962 ο πεθερός της. Αν και φιλάνθρωπος, δηλώνει φανατική υποστηρικτής του αμερικανικού λόμπι όπλων και ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ