2015-10-01 23:29:57
Φωτογραφία για ΧΑΜΟΣ με τον τύμβο της Αμφίπολης - Φάκλαρης: Ο Ηφαιστίωνας δεν είχε ταφεί στη Μακεδονία
Ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας, Παναγιώτης Φάκλαρης έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ο τάφος ήταν παραγγελία του μεγάλου στρατηλάτη για τον Ηφαιστίωνα

Με την κατηγορηματική δήλωση: "Απορρίψτε τις θεωρίες περί Ηφαιστίωνα", απαντά σε όσα έγιναν γνωστά το απόγευμα της Τετάρτης, ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πάνος Φάκλαρης, ο οποίος επί 36 χρόνια θήτευσε στις ανασκαφές της Βεργίνας.

«Με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα αυτό που μπορώ να πω είναι οτι δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με τον Ηφαιστίωνα» δήλωσε ο κ. Φάκλαρης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Περιστέρη.

«Πρόκειται για ένα ταφικό μνημείο με ταφές μέσα, ενώ ο Ηφαιστίωνας δεν είχε ταφεί στη Μακεδονία», υποστήριξε, ενώ σχολιάζοντας την επιγραφή που βρέθηκε είπε πως «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι Μέγας Αλέξανδρος έδωσε εντολή να χτιστεί αυτό το μνημείο».

Πέραν όλων αυτών, αμφισβήτησε και τα λεγόμενα του υπεύθυνου αρχιτέκτονα της ανασκαφής, Μιχάλη Λεφαντζή, σχετικά με το λιοντάρι της Αμφίπολης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το συνδέουμε με το λόφο Καστά. Όπως είπε «το λιοντάρι πρέπει να αποσυσχετιστεί από τον τύμβο Καστά γιατί βρέθηκε σε απόσταση 2χλμ. Δεν έχει καμία σχέση με τον τύμβο και το ταφικό μνημείο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ