2015-10-24 12:44:08
Φωτογραφία για Καναδικοί κινητήρες για το τουρκικό επιβατηγό αεροσκάφος
Προχωρά πλέον ένα ακόμα φιλόδοξο τουρκικό σχέδιο, καθώς τη συνεργασία της με την κατασκευάστρια αεροκινητήρων Pratt και Whitney Canada ανακοίνωσε η κοινοπραξία TRJet που έχει αναλάβει το έργο ανάπτυξης και παραγωγής από την Τουρκία δύο αεριωθούμενων περιφερειακών επιβατηγών αεροσκαφών.

Σε σχετική γραπτή δήλωση του η κοινοπραξία TRJet, που θα αναπτύξει τα δύο τουρκικά αεροσκάφη που βασίζονται στα Dornier 328 και Dornier 628, αφού χαρακτηρίζει την υπογραφή του συνυποσχετικού ως το πρώτο βήμα του προγράμματος, αναφέρει ότι οι εργασίες για τον κινητήρα (PW306) θα αρχίσουν στις εγκαταστάσεις της Pratt & Whitney Canada στο Longueuil του Quebec τις αρχές του 2016.

Η Pratt & Whitney Canada υπέγραψε το συνυποσχετικό με την αμερικανική εταιρία Sierra Nevada Corporation (SNC) και τη γερμανική θυγατρική της, 328 Support Services. Σημειώνεται ότι η TRJet είναι θυγατρική της SNC της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει τουρκική καταγωγή.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος η εκτελεστική επιτροπή αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu, εξουσιοδότησε το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) να διαπραγματευτεί τη σύμβαση με τη SNC.

Το πρόγραμμα TRJet προβλέπει την ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων εκδόσεων: το αεριωθούμενο TRJ-328 και το στροβιλοελικοφόρο TR-328 χωρητικότητας 32 θέσεων και τα TRJ-628 (αεριωθούμενο) και TR-628 (στροβιλοελικοφόρο) χωρητικότητας 60 ως 70 θέσεων.

Η Τουρκία απέκτησε από τη SNC τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των σχεδιάσεων Dornier 328 και 628 και στη συνέχεια υπέγραψε συνυποσχετικό με τη γνωστή, κρατικής ιδιοκτησίας, τουρκική εταιρία STM για την από κοινού ανάπτυξη των νέων εκδόσεων, που θα καλύψουν τις στρατιωτικές και πολιτικές απαιτήσεις της Τουρκίας.

Μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει δεσμευθεί για την προμήθεια 50 αεροσκαφών του προγράμματος TRJet. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό τα πρώτα πέντε αεροσκάφη TRJ-328 θα παραχθούν στη Γερμανία με σκοπό την πιστοποίηση τους από την ευρωπαϊκή υπηρεσία αεροπλοϊμότητας EASA (European Aviation Safety Agency), ενώ τα υπόλοιπα 45 στην Τουρκία.

Αντίθετα, η έκδοση TRJ-628, που θα αποτελέσει έκδοχο του Dornier 628 θα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ολοκληρωτικά στην Τουρκία. Το ίδιο θα συμβεί και με τις στρατιωτικές εκδόσεις οι οποίες θα μπορούν να αναλαμβάνουν αποστολές συλλογής πληροφοριών, αεροδιακομιδής, μεταφοράς επισήμων, ναυτικής συνεργασίας και τακτικών μεταφορών.

Συνολικά η SNC εκτιμά ότι παγκοσμίως υφίσταται αγορά για 500 ως 1.000 αεροσκάφη TRJ-328 και αντίστοιχου μεγέθους για την έκδοση TRJ-628.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ