2016-01-08 10:46:37
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί: Αντίθετοι στο ασφαλιστικό - Συναντήσεις στο υπουργείο και τον ΕΟΠΥΥ
http://healthmag.gr

Ταφόπλακα οι εισφορές για τα φαρμακεία - συνολική ατζέντα με τους εποπτεύοντες φορείς

Πλήρη αντίθεση στη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το διαθέσιμο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνουν οι φαρμακοποιοί μέσω του Πανελληνίου Συλλόγου τους, με αφορμή τις ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε πως "Είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ειδικά δε για τα φαρμακεία που έξι χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε γενικευμένο κλείσιμο. Επισημαίνουμε τόσο στον Υπουργό Εργασίας όσο και την κυβέρνηση ότι τα φαρμακεία δεν είναι δυνατόν να φοροδιαφύγουν δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους αφορά το Δημόσιο.

Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει αρνητικά και την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων" . 


Συναντήσεις

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί έχουν προγραμματίσει σήμερα δύο συναντήσεις με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται.

Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, και με θέματα συζήτησης τις υπουργικές αποφάσεις, τα πειθαρχικά, τις πωλήσεις εξ αποστάσεως, τους Καλλικρατικούς δήμους, αλλά και το ωράριο λειτουργίας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα, η αντιπροσωπία θα επισκεφθεί τον ΕΟΠΥΥ για την πρώτη "αναγνωριστική" συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη, όπου θα συζητήσουν θέματα πληρωμών, αλλά και την επέκταση της ύλης αναλωσίμων ειδών που θα χορηγούν τα φαρμακεία στους ασφαλισμένους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ