2016-04-06 22:01:08
Φωτογραφία για «Ο Νονός» του Κόπολα γίνεται επιτραπέζιο παιχνίδι
Υπήρξε μια εποχή που το να είναι βασισμένο ένα επιτραπέζιο σε μια ταινία ή... κάποιο τηλεοπτικό σόου, ήταν ξεκάθαρο σημάδι για να μείνει κανείς μακριά.

Καθώς, όμως, τα επιτραπέζια ωρίμαζαν προς την χρυσή εποχή τους, ο σχεδιασμός των παιχνιδιών άρχισε να γίνεται πιο λεπτομερής κι έτσι αυτό το είδος επιτραπέζιων που βασίζονταν σε αγαπημένα κινηματογραφικά franchise, εξελίχθηκε επίσης.

Στα χέρια σχεδιαστών και εταιριών που πραγματικά ενδιαφέρονται, αυτά τα παιχνίδια μπορούν να τιμήσουν τα έργα που αντιπροσωπεύουν και να προσφέρουν στους παίκτες ένα οικείο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται τους φίλους τους σε διαγωνισμούς γνώσεων και ικανοτήτων.

Το «The Godfather: The Board Game» είναι μια ιδέα του -ιδιαίτερα επιτυχημένου στον τομέα του- Ερικ Μ. Λανγκ, που έχει σχεδιάσει και άλλα παιχνίδια αυτού του τύπου, όπως τα «Chaos in the Old World», «Arcadia Quest», «XCOM: The Board Game» κτλ.


Η αρχική ανακοίνωση του παιχνιδιού, δεν αποκάλυψε πολλά περισσότερα από το βασικό κόνσεπτ: σύμφωνα με αυτό, τρεις με πέντε παίκτες θα ελέγχουν από μια μαφιόζικη φαμίλια, προσπαθώντας να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και να κρατήσουν ικανοποιημένο τον Βίτο Κορλεόνε.

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι βρίσκεται σε ανολοκλήρωτο στάδιο ακόμα, ο Λανγκ το παρουσίασε στο GAMA Trade Show, χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο πίνακα και μερικές φιγούρες από άλλο επιτραπέζιο, αφού οι πλαστικοί μαφιόζοι δεν ήταν έτοιμοι.

Ακόμα και σ' αυτή την πρωτόλεια μορφή, το βασικό σχήμα του «The Godfather: The Board Game» γίνεται ευδιάκριτο.

Ο ενθουσιασμός του δημιουργού είναι εμφανής σε κάθε στιγμή του βίντεο και αυτό αντικατοπτρίζεται στο ίδιο το σχέδιο του επιτραπέζιου.

Νεκροί γκάνγκστερς θα στέλνονται στον ωκεανό για «να κοιμηθούν με τα ψάρια», λεφτά θα αλλάζουν χέρια σε χαρτοφύλακες, οι δωροδοκίες αξιωματούχων θα είναι στην ημερήσια διάταξη και η πληρωμή του ποσοστού στον Δον θα θεωρείται δεδομένη.

Με λίγα λόγια, αν είστε φανατικοί του «Νονού» μπορείτε από τώρα να βγάλετε από το ράφι την παλιά σας «Monopoly» προκειμένου να κάνετε από τώρα χώρο για το «The Godfather: The Board Game».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ