2016-04-09 03:19:05
Φωτογραφία για Δένδιας: To 2014 κάναμε 5 μειώσεις φόρων. Αν δε δεις το χειρότερο, πού να καταλάβεις!
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε...σε συζήτηση για το προσφυγικό και τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· To 2014 κάναμε 5 μειώσεις φόρων. Αν δε δεις το χειρότερο, πού να καταλάβεις!

· Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει, έχει αργήσει. Αν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτήν, θα ψηφίσουμε. Επειδή όμως, όπως ακούγεται, όλα μετατρέπονται σε φορολογικά βάρη και καθόλου σε περικοπές δαπανών, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε. Δεν πιστεύουμε στη συνεχή επαναφορολόγηση.

· Υπάρχει περιθώριο εξοικονόμησης και λίπος στον δημόσιο τομέα και δεν αναφέρομαι στους μισθούς. Υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών του Δημοσίου και η Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων που δεν εφαρμόζονται, καθώς και διαχειριστική αρχή κοινοτικών κονδυλίων για το μεταναστευτικό με απορρόφηση 84-92%, που κατήργησε η κυβέρνηση.


· Επί 16 μήνες, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πάνω από 400εκ. ευρώ για το προσφυγικό και δεν έχετε πάρει από τους Ευρωπαίους τίποτε!

· Είχαμε συμφωνήσει πως θα κάνουμε 500εκ. ευρώ οικονομία στην Άμυνα. Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα ευρώ. Αυτά όλα τώρα πάνε σε φόρους.

· Η κυβέρνηση αυτή έχει μία μόνο συνταγή: Φόρους, φόρους, φόρους!

· Η κυβέρνηση έχει φεσώσει την αγορά με πάνω από 7δις ευρώ.

· Δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσυπογράψουμε νέα φοροκαταιγίδα. Σε έναν ασθενικό οργανισμό, μια επιπλέον αφαίμαξη θα χειροτερέψει την κατάσταση.

· Όταν αυτή η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές, τούς ευχήθηκα «καλή επιτυχία» και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούσαμε, για αυτό που θεωρούσαμε εθνικό.

· Τους έλεγα να μην ασχολούνται από τώρα με το θέμα του χρέους. Τώρα, ό,τι βγαίνει από τις αποκρατικοποιήσεις, πηγαίνει κατευθείαν στο χρέος. Δεν μπορούν έτσι να δημιουργήσουν έναν κουμπαρά για να χειριστούν το ασφαλιστικό. Τώρα δεν υπάρχει αυτός ο κουμπαράς, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή επιπλέον φόροι, με αποτέλεσμα να γίνεται επιπλέον αφαίμαξη, και μαζί με τους άλλους φόρους να συνεχίζεται το καθοδικό σπιράλ. Δεν πάμε πουθενά έτσι.

· Η λογική του όποιος δημιουργεί πλούτο είναι υποζύγιο το οποίο πρέπει να αφαιμάξουμε μέχρι θανάτου δεν είναι λογική χώρας που επιθυμεί οικονομική μεγέθυνση.

· Η αντίληψη της κυβέρνησης είναι πως όποιος έχει πάνω από 22.000 ευρώ είναι πλούσιος, ενώ στην πραγματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δικαιούται προστασίας. Αυτή η κυβέρνηση τον οδηγεί σε απελπισία.

· Δε γίνεται επιχειρήσεις που από τα 100 ευρώ που εισπράττουν και αποδίδουν τα 82, να είναι βιώσιμες. Πληρώνουν 33% φόρο, 100% προκαταβολή, 23% ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης και φόρο επί των μερισμάτων.

· Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ δεν τιμά την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Είναι αντίθετη σε μια μακρά παράδοση που έχει η χώρα ως προς την ελευθερία του Τύπου και τη διατύπωση άποψης, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ