2016-06-04 16:43:11
Φωτογραφία για Δυτ. Ελλάδα: Φωτιά στα δάνεια για τους πυρόπληκτους
Με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και τα δάνεια που... έχουν δοθεί με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καμία εξαίρεση - ακόμη και αυτά των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων επιχειρήσεων και πολιτών της Δυτικής Ελλάδας - θα μπορούν πλέον οι τράπεζες να τα αναθέσουν προς διαχείριση ή να τα πωλήσουν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες ή σε ιδιωτικά funds, αντίστοιχα.

Το θέμα αφορά άμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς είναι εκατοντάδες οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που είχαν λάβει αυτού του τύπου τα δάνεια από όλες τις τράπεζες, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 και τον καταστροφικό σεισμό της Δυτικής Αχαΐας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το θέμα για επιχειρήσεις της Δυτικής Αχαΐας που είχε πληγεί σε σημαντικό βαθμό από τον σεισμό του 2008 και πολλά δάνεια από την περιοχή, είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα λόγω αδυναμίας πληρωμής από τις συμβεβλημένες με τις τράπεζες επιχειρήσεις, γράφει ο Σωτήρης Παπανδρέου στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


Η αποπληρωμή των εν λόγω δανείων θα έπρεπε να γίνει σε βάθος χρόνου μόλις μιας τριετίας και με επιτόκιο 11-12%, όμως είχαν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις για την διευκόλυνση των δανειοληπτών.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με το νέο καθεστώς, τις διαδικασίες που μπορούσε να κινήσει η τράπεζα, θα μπορούν πλέον να κινήσουν οι εταιρείες διαχείρισης και τα funds στα οποία πωλούνται ή ανατίθενται αυτά τα δάνεια. Αυτό σημαίνει ότι εντός έξι μηνών από την διακοπή πληρωμής του δανείου και την καταγγελία της σύμβασης, θα μπορούν να κινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης και εφόσον αυτές δεν επαρκούν για να πληρωθεί η συνολική οφειλή, τότε θα στρέφονται και κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αφού πρώτα θα έχουν εξαντληθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά του δανειολήπτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
We rule this land! (PHOTOS)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
We rule this land! (PHOTOS)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ