2016-06-08 04:23:06
Φωτογραφία για Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Οργή για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στη «μαύρη Ερμιόνη»
Τη… «μαύρη Ερμιόνη» της -πρωταγωνίστρια στην πρώτη θεατρική διασκευή του «Χάρι Πότερ»- αναγκάστηκε να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά η δημιουργός του διάσημου έργου, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με αφορμή το πλήθος των ρατσιστικών σχολίων που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στο Διαδίκτυο.

«Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» κάνει επίσημα πρεμιέρα στο τέλος Ιουλίου και η συμμετοχή της Αφρικανής ηθοποιού Νόμα Ντουμεζουένι στο ρόλο της ηρωίδας της Σχολής του Χόγκουαρτς έχει προκαλέσει κακόβουλα σχόλια και έντονες συζητήσεις. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Observer» η συγγραφέας δήλωσε οργισμένη, αποκάλεσε εκείνους που αντέδρασαν στην επιλογή της ένα «μάτσο ρατσιστές» και παραδέχθηκε ότι «συνάντησε μεγάλη δυσκολία λόγω της επιμονής ορισμένων ότι ο χαρακτήρας πρέπει να είναι λευκή γυναίκα».

«Τι μπορείς να πεις όμως; Ετσι είναι ο κόσμος δυστυχώς», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας για πολλοστή φορά ότι είναι ενθουσιασμένη και ότι η «θεατρική Ερμιόνη» έχει τις ευλογίες της
. Η Νόμα Ντουμεζουένι -που το 2006 είχε αποσπάσει, σημειωτέον, το βραβείο Ολίβιε- «ήταν η καλύτερη ηθοποιός για το ρόλο», κατέληξε λακωνικά, λίγο πριν ξεκινήσουν αύριο οι δοκιμαστικές παραστάσεις πριν από την επίσημη πρεμιέρα. «Καστανά μάτια, φουσκωτά μαλλιά και μεγάλη εξυπνάδα. Δεν είχε συμπεριληφθεί πότε στο βιβλίο το λευκό δέρμα ως προϋπόθεση για να πάρει μια κοπέλα το ρόλο της Ερμιόνης. Λατρεύω τη μαύρη Ερμιόνη», είχε γράψει πριν από λίγο καιρό η Ρόουλινγκ στο λογαριασμό της στο twitter.

«Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» αποτελεί συνέχεια της δημοφιλούς σειράς βιβλίων της Ρόουλινγκ ενώ το θεατρικό αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει και σε μορφή βιβλίου. «Την ώρα που ο Χάρι αντιμετωπίζει ένα παρελθόν που αρνείται να μείνει εκεί όπου ανήκει, ο νεότερος γιος του, Αλμπους, πρέπει να παλέψει με το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε», αναφέρει η σύνοψη του έργου, όπου το παρελθόν και το παρόν συγχέονται με τρόπο δυσοίωνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ