2016-07-12 09:34:28
Φωτογραφία για Οι μισοί πληρωμένοι οι μισοί…απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα γιατροί και διαγνωστικά
Τρίτη 12 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μπορεί πολλοί να πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιανουάριο, κάποιοι όμως παραμένουν απλήρωτοι!

Ούτε τους… τύπους δε φαίνεται να τηρούν πια στον ΕΟΠΥΥ, αφού ενώ ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών παρόχων έχουν πληρωθεί για τον μήνα Ιανουάριο, υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα που δεν έχουν δει το …χρώμα του χρήματος.

Παρότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαφημίζει ότι οι εκκαθαρίσεις πάνε…ρολόι και θα πληρωθεί και ο Φεβρουάριος, μέχρι στιγμής παραμένουν απλήρωτοι εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα για τον μήνα Ιανουάριο. Όλα αυτά τη στιγμή που βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου Δείτε ΕΔΩ τι είχε διαβεβαιώσει πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι τώρα μετά την εκκαθάριση! Σε επίσχεση οι γιατροί»

Η έλλειψη ισονομίας στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προκαλεί προβληματισμό στην αγορά, καθώς είναι άγνωστο ποια κριτήρια ακολουθούνται για το ποιος θα πληρωθεί και ποιος όχι τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι ιδιώτες πάροχοι βρίσκονται στο χείλος του οικονομικού γκρεμού ακριβώς εξαιτίας της ασυνέπειας του ΕΟΠΥΥ.


Πόσοι πληρώθηκαν για τον Ιανουάριο

Μέχρι στιγμής σε ότι αφορά στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα έχει ενταλματοποιηθεί το 85% αλλά έχει πληρωθεί μόνο το 75% των παρόχων, όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) Γιώργος Βουγιούκας.

Οι τρεις προβληματικές περιφέρειες

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο HealthReport.gr, σε τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ υπάρχει στασιμότητα με συνέπεια να μην γίνονται οι πληρωμές.

Πρόκειται για την περιοχή της Καλλιθέας, της Αγίας Παρασκευής και της Παλλήνης (Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής) όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες με συνέπεια να μην μπορούν να γίνουν οι πληρωμές.

Ο κ.Βουγιούκας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη : «έλαβα προσωπική δέσμευση ότι θα λύσει το πρόβλημα με τις τρεις περιφέρειες ώστε να γίνουν άμεσα οι πληρωμές» λέει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr.

Έρχονται εξώδικα

Στο μεταξύ όμως η ΠΑΣΙΔΙΚ αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ καθότι μέχρι σήμερα δεν έχει υιοθετήσει ακόμη 8 συνταγογραφικές οδηγίες που θα έβαζαν φρένο στα ανεξέλεγκτα παραπεμπτικά.

Άλλωστε οι 8 νέοι «κόφτες» έχουν νομοθετηθεί και θα μείωναν δραστικά τις υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων (claw back) αφού ξεπερνιέται ο προϋπολογισμός.

Οι νέοι κόφτες θα έπρεπε κανονικά από τον περασμένο Φεβρουάριο να έχουν ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ αλλά προς ώρας υπάρχουν διάφορα προσκόμματα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στο HealthReport.gr ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στις κάκιστες σχέσεις ΕΟΠΥΥ –ΗΔΙΚΑ που συχνά πυκνά δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ μια άκρως ενδιαφέρουσα αιτία- αφορμή για τη διαμάχη των δύο «στρατοπέδων»: «Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο»

Μ αυτά και μ αυτά όμως ξέφυγε η δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις και γιατροί και διαγνωστικά κέντρα θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν εκατομμύρια ευρώ στο σύστημα παρότι παρείχαν τις υπηρεσίες τους.

Δείτε ΕΔΩ πόσο έχει ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός τους πρώτους μήνες του 2016 μέχρι σήμερα: «Ξέφυγε» η δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο θα πληρώσουν γιατροί-διαγνωστικά κέντρα»

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να ενσωματωθούν άμεσα οι νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις παρότι φαίνεται ότι στην πίσω πλευρά αυτής της υπόθεσης εξελίσσεται μια ενδοκυβερνητική…κόντρα υψηλού επιπέδου!
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Google Science Journal
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Google Science Journal
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ