2016-07-18 13:09:05
Φωτογραφία για Γιατί οι σχέσεις ΔΕΝ κρατάνε πολύ πια;
Έχετε κι εσείς έναν παππού και μια γιαγιά που είναι παντρεμένοι από τον περασμένο αιώνα κι όμως είναι ακόμα μαζί;

Η φράση "μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος" έχει νόημα και δεν είναι σχήμα λόγου όταν τους βλέπετε πως παρά τη χαμένη νιότη, παρά τα τόσα και τόσα χρόνια συμβίωσης, είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο; Γιατί στην εποχή μας δεν ισχύει αυτό; Ξαφνικά άρχισαν τα διαζύγια να γίνονται της μόδας και οι άνθρωποι να έχουν σχέση που κράτησε μόλις... ένα βράδυ;

Αυτό που μας φταίει είναι η έλλειψη παιδείας. Κάποτε , εκείνα τα χρόνια, ακόμα κι αν ο πατέρας επέλεγε τον σύζυγο της κόρης, εκείνη όφειλε να του αφοσιωθεί. Έμενε εκεί και γινόταν συνήθεια, και όσο κι αν κάποια στιγμή παραπονιόταν δεν έκανε τη "μαγκιά" να χωρίσει. Αν είχε ερωτευτεί τον σύζυγο της, του αφιερωνόταν για πάντα - μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος ακόμα και αν την κοίταζε ο μελαχρινός γείτονας ή ο χασάπης της γειτονιάς.


Οι παλιοί έχουν πολλά να μας μάθουν και πρώτα πρώτα πειθαρχία - Αυτήν έχουμε χάσει και επικρατεί η αναρχία στις σχέσεις. Κουραζόμαστε εύκολα και εγκαταλείπουμε μέχρι να βρούμε το επόμενο πρόσωπο. Και τι κερδίζουμε; ΤΙΠΟΤΑ αγαπητοί μου.

Τα ΜΜΕ και οι διάσημοι μας έχουνε ποτίσει το μυαλό πως αν έχεις 100 εμπειρίες στη ζωή σου και ζεις σαν ελεύθερο πουλί, είσαι "ΚΑΤΙ". Όχι , δεν είσαι, για την ακρίβεια είσαι ένα τίποτα που καλύπτει το κενό του με εφήμερες σχέσεις. Κακία ε; Αλήθεια είναι. Το νόημα της ζωής βρίσκεται στην οικογένεια. Χτίζεται δύσκολα αλλά διαρκεί για πάντα αν κάνεις υπομονή και έχεις την επιμονή να την κρατήσεις. Τα παιδιά δεν είναι απλά μια υποχρέωση. Είναι το θαύμα που δυστυχώς λίγοι ζουν. Αν κάνεις μια οικογένεια και ζεις γι αυτήν, αν είναι δεμένη και με αρχές, αν αγαπιέστε όλοι μαζί χωρίς όρια και "βαρέθηκα", τότε έχεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ