2012-05-16 23:01:04
Φωτογραφία για «Οργώνει» τους δρόμους... με Honda Enduro ο νέος πρωθυπουργός
Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο προσωπικός του χρόνος θα είναι μάλλον... δυσεύρετος. Όταν, όμως, εκτελούσε τα καθήκοντα του προέδρου του ΣτΕ, ο Παναγιώτης Πικραμμένος "ξέκλεβε" χρόνο για να ασχολείται με τις τρεις αδυναμίες του (εκτός φυσικά από τη σύζυγό του Αθηνά και την κόρη του Καρολίνα): το ψαροντούφεκο, τη μοτοσυκλέτα του και την κλασική μουσική Είναι, όπως είχε αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το περασμένο καλοκαίρι, δεινός ψαροντουφεκάς. Γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή τις βραχώδεις παραλίες της Μυκόνου, όπου βρίσκεται εξοχικό της οικογένειάς του. Στις... ονειρικές φυγές από τον όγκο των δικόγραφων, εξερευνούσε τον βυθό, μέσα από τη μάσκα του, καρτερώντας τον ροφό ή την τσιπούρα. Όπως έχει πει γελώντας «ευτυχώς που η τεχνολογία δεν έχει ακόμη κατορθώσει να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα για τους ψαροντουφεκάδες. Πάμε χαμένοι αν γίνει κι αυτό».

Το θαλάσσιο βασίλειο πολλών νησιών του Αιγαίου έχουν δεχθεί τα «πυρά» του ψαροντούφεκου του Π. Πικραμμένου και εκατοντάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων έχουν οργωθεί από τη Honda Enduro μοτοσικλέτα του για να βρεθεί η κατάλληλη βραχώδης παραλία.


Η δεύτερη διέξοδος από την καθημερινότητα για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ήταν πάντα η μηχανή του, την οποία συχνά χρησιμοποιεί για να "δραπετεύει" με την ανωνυμία, που του προσφέρει το κράνος. Η αίσθηση της μηχανής στην άσφαλτο ανεβάζει «την αδρεναλίνη του στο κόκκινο», λέει γείτονάς του. Πολλές φορές, μάλιστα, έφευγε από το δικαστήριο όχι με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, αλλά με τη συνοδευτική μηχανή της Ασφάλειας, εννοείται φορώντας πάντα κράνος.

Η τρίτη λατρεία του είναι η κλασική μουσική. Όποια στιγμή κι αν έμπαινε επισκέπτης στο γραφείο του, στο ΣτΕ, κάποια συμφωνία του Μπετόβεν ή του Μπαχ θα «έπιανε» στον χώρο. Ασφαλώς, η ίδια μουσική υπόκρουση τον ακολουθεί και μέσα στο αυτοκίνητο.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ