2012-05-17 09:58:51
Φωτογραφία για Η Ε.Ε. θα δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση δηλώνει ο Κώστας Σημίτης...!!!
Σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα της κινδυνολογίας που καλλιεργούν συστηματικά οι πολιτικές δυνάμεις (στο εσωτερικό και στο εξωτερικό) που πόνταραν σε μια μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ, μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και, παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου η Ε.Ε. να φανεί πιο διαλλακτική απέναντι στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Κ. Σημίτης δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ και ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας προσπαθούν με μία "συγκεκριμένη λογική" να "επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με την Ε.Ε.", σύμφωνα με τη μετάδοση του πρακτορείου Bloomberg. Σήμερα η Ευρώπη λέει "όχι", αλλά μετά από κάποιο διάστημα, όπως συμβαίνει συνήθως, θα πει "εντάξει", πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μέρος της Ευρωζώνης και θα ήταν "καταστροφή" για το έθνος να επιστρέψει στο δικό του νόμισμα.


Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι "δεν τίθεται ερώτημα αν πρέπει να ανήκουμε στην Ευρωζώνη" και πως "η ιδέα της επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει", προσθέτοντας ότι "είναι μία συζήτηση χωρίς λογική" αυτή που γίνεται για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Σχολιάζοντας απόψεις "ειδικών" ότι σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας θα έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες για τουλάχιστον τρεις μήνες -για όσο διάστημα θα γίνονταν οι προετοιμασίες, περιλαμβανομένης της εκτύπωσης νέου νομίσματος- ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι αυτό είναι "ανοησία" και τόνισε: "Αν κλείσουν περισσότερο από τρεις μέρες, θα υπάρξει επιδρομή στις τράπεζες".
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ