2016-11-22 22:33:12
Φωτογραφία για Κύπρος: H KIΣΑ καλεί το ΥΠΕΣ να ενεργήσει άμεσα για τους πρόσφυγες έξω από τη Βουλή πριν τεθούν σε κίνδυνο ζωές
Η ΚΙΣΑ καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να ενεργήσει άμεσα πριν τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων που κατέρχονται σε απεργία πείνας έξω από τη Βουλή από τις 16 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι δικαιολογημένο το αίτημα των προσφύγων για ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων τους για απόκτηση της Κυπριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την ΚΙΣΑ "οι πρόσφυγες τηρούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, ο χρόνος συνεχούς παραμονής τους στην επικράτεια της Δημοκρατίας υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο των 5 χρόνων , σε ορισμένες περιπτώσεις ο χρόνος παραμονής είναι τριπλάσιος από τον απαιτούμενο από την κυπριακή νομοθεσία και επιπλέον, έχουν ξεκάθαρη πρόθεση για παραμονή στη χώρα και τέλος, τηρούν το κριτήριο για τον καλό χαρακτήρα".

Παράλληλα η ΚΙΣΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας όπως μεριμνήσει προκειμένου να επισκεφθεί και εξετάσει τους απεργούς γιατρός, στο χώρο που διενεργούν τη διαμαρτυρία τους, καθώς και για τη συνεχή ιατρική παρακολούθηση τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ