2012-05-20 16:42:40
Φωτογραφία για ΕΤΙΝΓΚΕΡ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δημοψήφισμα για το ευρώ συνιστούν, σύμφωνα... με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια Γκούντερ Έτινγκερ, οι εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα. Εκφράζει, ωστόσο, την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Έτινγκερ σημειώνει ότι «είναι πιθανό η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα -ανεξαρτήτως της σύνθεσής της-να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας» και προσθέτει: «Οι κυβερνήσεις είναι πάντα σε θέση να εξελίσσουν τις θέσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για την Γαλλία».

Ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει ότι πρέπει να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα των κρατών της Ευρωζώνης ώστε να σταθεροποιηθεί το ευρώ. Προβλέπει ότι σε δέκα χρόνια σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν ως νόμισμά τους το ευρώ και ότι, παρόλα τα προβλήματα, κάνεις δεν θα θέλει να τεθεί εκτός, ούτε και η Ελλάδα, για την παραμονή της οποίας, όπως αναφέρει, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν ό,τι μπορούν.

Η μόνη χώρα που δεν θέλει να εγκαταλείψει το εθνικό της νόμισμα είναι, κατά τον κ. Έτινγκερ, η Βρετανία. Είναι πιθανό ωστόσο να ενταχθεί στην ΟΝΕ η Πολωνία, η οποία, όπως εξηγεί, με τον πληθυσμό των 40 εκατομμυρίων της θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης για το κοινό νόμισμα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ