2017-03-15 22:46:38
Φωτογραφία για Ολλανδία – Εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες - Καθαρή νίκη Ρούτε δείχνουν τα πρώτα exit polls
Η πρώτη από τις τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην –διχασμένη- Ευρώπη Η Ολλανδία στις κάλπες, η Ευρώπη περιμένει το αποτέλεσμα και ίσως η Χάγη να δώσει… ρυθμό για όσα θα γίνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο στη Γαλλία και (κυρίως) τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία.

Ο νυν πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο ακροδεξιός (πρώην σύμμαχος και πολιτικός του σύντροφος) Γκέερτ Βίλντερς έχουν ανακηρυχθεί σε… μονομάχους της εκλογικής διαδικασίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τον 30χρονο επικεφαλής των Πρασίνων Γιέσε Κλεβέρ, τον νεότερο υποψήφιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον άνθρωπο που βάφτισαν "Ολλανδό Τριντό".

Σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να ψηφίσουν, η συμμετοχή (που θα κρίνει πολλά) είναι αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές του 2012 και στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) όταν θα κλείσουν οι κάλπες, αναμένονται τα πρώτα exit poll. Υπό το… φόβο των χάκερς, η καταμέτρηση θα γίνει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Με το… χέρι!


22:42  Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll

Το κεντροδεξιό κόμμα του Ρούτε, φαίνεται πως παίρνει 31 από τις 150 έδρες. Είναι καθαρά μπροστά από τα τρια κόμματα, το ακροδεξιό του Βίλντερς, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Φιλελεύθερο  που ακολουθούν και δείχνουν να παίρνουν από 19.

Το Εργατικό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει υποστεί μεγάλη ήττα καθώς φαίνεται να χάνει 29 έδρες! Οι πιο κερδισμένοι της εκλογικής μάχης μοιάζουν μέχρι στιγμής οι Πράσινοι Αριστεροί, που φαίνεται να κερδίζει 12 έδρες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ