2017-04-12 10:56:13
Φωτογραφία για Ξεκινά η μεγάλη κόντρα στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία! Όλο το παρασκήνιο
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Μια άκρως πολιτική μάχη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή στην Εξεταστική Επιτροπή.

Μία επιτροπή που ξεκινά σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και αναμένεται να κρατήσει την πρώτη μέρα ήδη 10 ώρες καθώς θα κριθεί τι θα αποφασίσει το Σώμα.

Και βέβαια αυτό που θα μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι τα σκάνδαλα στην Υγεία από το 1997 έως και το 2014.

Πρόκειται φυσικά για μια καθαρά πολιτική υπόθεση όπου αναζητούνται πολιτικοί υπεύθυνοι όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Σε ότι αφορά πάντως τη χρονική περίοδο που θα εξετάσει η επιτροπή και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας διατυπώνοντας την άποψή του επεσήμανε πως είναι σαφές πως πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση εκείνης της περιόδου με τη σημερινή κυβέρνηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ξανθός: «Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός, διότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση. Διότι εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν είχαμε οργανική σχέση με αυτό το πάρτι το οποίο βεβαίως είχε πολλούς συμμετέχοντες αλλά είχε λίγους οργανωτές.


Και διότι δεν θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι είμαστε εν δυνάμει ελεγχόμενοι όλοι και ότι είμαστε όλοι το ίδιο.

Και θέλω να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι άνθρωποι που έχουν οργανική σχέση με το σύστημα υγείας, έχουν δουλέψει και έχουν αγωνιστεί για τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα. Εκπροσωπούσαν πάντα το έντιμο κομμάτι του συστήματος υγείας που με αξιοπρέπεια πρόσφερε τις υπηρεσίες του.

Είχαν πάντα μέτωπο απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου και προφανώς δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι».

Ωστόσο παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως δεν απάντησε γιατί δεν εξετάζεται και το 2015 όπου σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν εκδόθηκε 2ο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων όπως προβλέπει ο νόμος και θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως στο στόχαστρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής θα μπουν εκτός των άλλων τα φάρμακα, το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Που στοχεύει η εξεταστική σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η διερεύνηση θα φθάσει μέχρι το 1997 ώστε να μην υπάρξει παραγραφή των όποιων αδικημάτων, καθώς τόσο είναι το χρονικό όριο της κακουργηματικής παραγραφής.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ