2017-04-12 16:42:00
Φωτογραφία για Χαμός με Vodafone: Εκβιάζει, φοβίζει εργαζομένους και τους απολύει - Εκατοντάδες στο δρόμο
Ποιος ο λόγος που η Vodafone απολύει τους εργαζομένους της; Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ διοίκησης της εταιρείας Vodafone και των εργαζομένων της μετά την πρόσφατη 24ωρη απεργία του σωματείου στις 4 Απριλίου, η οποία στέφθηκε από υψηλή συμμετοχή, κατά την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλλήλων.

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, η εταιρεία κινούμενη στα όρια του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, όχι μόνο συνεχίζει τις απολύσεις, αλλά έχοντας χάσει τη ψυχραιμία της μετά την μαζική αποχή που έκαναν οι εργαζόμενοι στις 7/4/17, απειλεί, εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Vodafone μέσω του σωματείου τους, την Πέμπτη 6/4 έγιναν ακόμη δύο απολύσεις σε συνέχεια των τριάντα (και περισσότερων) έμμεσων ή άμεσων απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε μια επί τόπου συνέλευση μέσα στον χώρο εργασίας που εργάζονταν οι δύο απολυμένες, με πάνω από 100 συναδέλφους από όλο το κτήριο και όλα τα τμήματα.


Η συνέλευση αποφάσισε την αποχή από τις θέσεις εργασίας, μέχρι και τη λήξη της βάρδιάς, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι απολυμένες.

Παράλληλα, οι δύο εργαζόμενες αρνήθηκαν την απόλυση, την κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Η απάντηση της εταιρείας ήρθε μέσω της κλήσης σε πειθαρχικό τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που από την Πέμπτη 6/4 (μέρα που ξεκίνησαν οι τελευταίες απολύσεις) πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις.

Η ΟΙΥΕ από τη μεριά της σημειώνει:

Για να το καταφέρει και να κάμψει την αγωνιστική αντίσταση του προσωπικού ενάντια στις αναιτιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις, καλεί σε πειθαρχικό όργανο (υπηρεσιακό συμβούλιο) συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αντιστάθηκαν και διεκδίκησαν το δικαίωμα στην Εργασία.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τη Διοίκηση της VODAFONE να σταματήσει τις ακραίες επιθετικές πολιτικές απολύσεων, εκφοβισμών και εκβιασμών απέναντι στους εργαζόμενους και να προβεί σε διαβούλευση με το Σωματείο ως έχει υποχρέωση.

Καλεί δε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει «ενάντια σε αυτό το πογκρόμ απολύσεων, εκφοβισμών, πειθαρχικών απειλών και να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση».

Επόμενη κινητοποίηση στην εταιρεία διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη στις 5:00 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Xαλάνδρι (Τζαβέλα 1-3).

Αυτή τη μέρα καλούνται από τη Διοίκηση σε «απολογία» οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που εργάζονται στη Vodafone.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ