2017-05-11 08:08:26
Φωτογραφία για Deus EM Machina: ψηφιακός κόσμος με συσκευές ΙοΤ
Το Deus EM Machina είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας των ψηφιακών συσκευών του Internet of Things. 

 Οι ερευνητές που έχουν αναπτύξει το Deus EM Machina από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Future Interfaces Group βασίζονται στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν όλες οι συσκευές που ανήκουν στο Internet of Things, όπως είναι τα έξυπνα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού, οι ηλεκτρονικές κλειδαριές, οι τηλεοράσεις, οι εκτυπωτές και άλλες συσκευές, προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή τους από ένα απλό smartphone. 

Μετά την αναγνώριση της κάθε συσκευής, αυτόματα ανοίγει η κατάλληλη εφαρμογή χειρισμού της κάθε συσκευής στο smartphone προκειμένου ο χρήστης να εκτελέσει όποια εργασία επιθυμεί. Έτσι, το μόνο πράγμα που έχει να κάνει ο χειριστής του Deus EM Machina είναι να ακουμπά το smartphone πάνω στη συσκευή που θέλει να χειριστεί, όπως θα έκανε χρησιμοποιώντας το NFC. Η αναγνώριση της συσκευής γίνεται μέσω ηλεκτρομαγνητισμού και αυτόματα ανοίγει στην οθόνη η κατάλληλη εφαρμογή χειρισμού της συσκευής. 

Με παρόμοιο τρόπο μπορεί να γίνει η αποστολή αρχείων σε έναν υπολογιστή ή σε έναν εκτυπωτή. Στο πρωτότυπο του συστήματος Deus EM Machina, ένα ειδικό πρόσθετο χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των συσκευών από το smartphone, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια της κεραίας ενός κινητού.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ