2017-05-26 19:12:08
Φωτογραφία για «Αρετή και τόλμη» στο πλατό
■ Η Σοφία, η Ιλιάνα και ο Συμεών μίλησαν στη «δημοκρατία» για την εκπομπή-έκπληξη.

■ Η Αλεξία Τασούλη και ο Τάσος Μπιρσίμ με τους στρατιωτικούς στο στούντιο της εκπομπής.

Πέμπτη βράδυ και η «δημοκρατία» βρέ­θηκε στην Κηφι­σιά, στο Star, εκεί όπου γυρίζεται η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη», η τηλεοπτική παραγωγή για τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 11.30 από την ΕΡΤ1 κατα­γράφοντας υψηλή τηλεθέαση.

Η μεγάλη έκπληξη για εμάς ήταν τα τρία παιδιά που υπηρε­τούν στον Ελληνικό Στρατό και τα οποία με χαρά δέχθηκαν να παρουσιάσουν μία από τις πα­λαιότερες εκπομπές της ελλη­νικής τηλεόρασης. Η εκπο­μπή προβάλλεται ξανά από τις 5 Μαρτίου 2017, μετά το «μαύ­ρο» που έπεσε στην ΕΡΤ, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Η «δημοκρατία» συναντά πρώτα στο κοντρόλ τον σκηνο­θέτη που έγραψε ιστορία στην ελληνική μικρή οθόνη, τον Τά­σο Μπιρσίμ, ο οποίος επιμελεί­ται με πολύ μεγάλη χαρά αυτήν την εκπομπή. 0 ίδιος μάς κατεβάζει στα καμαρίνια για να γνω­ρίσουμε τους παρουσιαστές και μετά μας ξεναγεί στο πλατό.


Στο μακιγιάζ συναντάμε την αρχισμηνία της Πολεμικής Αε­ροπορίας και φοιτήτρια στο Οι­κονομικό Πανεπιστήμιο, την 27χρονη Σοφία Κορμά.

«Η καταγωγή μου είναι από την Καλαμάτα και οι γονείς μου είναι αστυνομικοί. Άρα στις πα­νελλαδικές η πρώτη μου επιλο­γή ήταν η ΣΤΥΑ. Υπηρετώ τον Ελληνικό Στρατό με χαρά και ως σμηνίας τοποθετήθηκα στο αε­ροδρόμιο της Ελευσίνας. Η ειδικότητά μου είναι η διαχείριση και η μεταφορά υλικού σε όλες τις μονάδες εφοδιασμού για τα αεροσκάφη F-16» αναφέρει η γλυκύτατη Σοφία και συμπλη­ρώνει: «Όταν με επέλεξαν για την εκπομπή, ένιωσα μεγάλη τι­μή. Οι προκλήσεις που δέχεται η Ελληνική Αεροπορία από την τουρκική είναι μεγάλες. Αλλά η Αεροπορία μας είναι σε ετοιμό­τητα και πρέπει όλοι οι Έλληνες να νιώθουμε σιγουριά και ασφά­λεια».

Η 20χρονη αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού και φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά Ιλιάνα Μπουραντά δέχεται τη φροντίδα της κομμώτριας του Star και κάθε φορά την ευχαριστεί για το αποτέλεσμα: «Η καταγωγή μου είναι από τη Βοιωτία, αλλά με­γάλωσα στην Αθήνα. Ο πατέρας μου τελείωσε τη Σχολή Ικάρων. Άρα είχα μια στρατιωτική ανα­τροφή, αν και η μητέρα μου, η οποία ήταν φιλόλογος, ήθελε να ασχοληθώ με τη φιλοσοφία. Ωστόσο, η πρώτη μου επιλογή ήταν το Πολεμικό Ναυτικό. Για εξίμισι χρόνια ήμουν μέσα στα πλοία του Στόλου ως ηλεκτρο­λόγος. Έχω κάνει ένα ταξίδι με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυ­τικού που κράτησε 45 ημέρες και είχα να δω 10 μέρες στεριά. Στο πλοίο ήμασταν οκτώ κο­πέλες και 100 άνδρες» αναφέ­ρει η όμορφη Ιλιάνα και τονίζει: «Μπορεί να φαντάζει "βρόμι­κη" δουλειά για μια γυναίκα να ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου, αλλά ο Στρατός έχει ταλαιπωρία και πρέπει να είσαι δυνατός. Όταν με επέλεξαν για την παρουσίαση της εκπομπής, ο πατέρας μου ως στρατιωτικός δάκρυσε».

Στο στούντιο της εκπομπής ο σοβαρός ανθυπασπιστής του Στρατού Ξηράς Συμεών Λαδό­πουλος εστίασε στην αξία της εκπομπής «Αρετή και Τόλμη», η οποία παρουσιάζει την 24ωρη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ παρουσιάστρια της εκπομπής Αλεξία Τοσούλη, με ει­κοσάχρονη δημοσιογραφική πορεία στο Mega και διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζει: «Νιώθω μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε από το υπουρ­γείο Άμυνας η παρουσίαση της εκπομπής ‘’ Με αρετή και Τόλμη’’ καθώς είμαι κόρη αντιστράτηγου Ε.Α του Στρατού Ξηράς. Έχουμε γυρίσει ήδη εννέα επεισόδια και θα συνεχίσουμε και μέσα στο καλο­καίρι. Σκοπός μου είναι μέσα από την εκπομπή να αναδείξω τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στις πιο ακριτικές και δύσβα­τες περιοχές της χώρας, και μάλιστα σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα Οι στρατιωτικοί ιατροί της χώρας δίνουν μεγάλη μάχη στα νησιά μας» αναφέρει η Αλεξία και καταλήγει: «Με 140 εναέριες παραβιά­σεις σε καθημερινή βάση από τους Τούρκους, όλοι ανησυχούν για ένα θερμό επεισόδιο, αλλά το ηθικό του ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό. Μέσα από την εκπομπή βγαίνουν αρκετές αποκλειστικότητες, όπως η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη για τη σημασία της βάσης στη Σούδα».

Μαρία Ανδρέου[email protected]

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ