2012-05-23 21:27:05
Φωτογραφία για Εντολή ετοιμότητας για ελληνική έξοδο;
Κατηγορηματικά διαψεύδεται από το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δώσει οδηγίες σε αξιωματούχους όλων των κρατών - μελών να έχουν έτοιμα σχέδια αντιμετώπισης των επιπτώσεων από μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επικαλούμενο τις δηλώσεις τριών αξιωματούχων, όπως υποστηρίζει, το Reuters αναφέρει ότι σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group (οικονομικοί εμπειρογνώμονες που συνδράμουν τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες.

"Συμφωνήθηκε ότι κάθε χώρα της Ευρωζώνης πρέπει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από μία έξοδο της Ελλάδας" ανέφερε αξιωματούχος σύμφωνα με το δίκτυο.

Ελληνική αντίδραση

"Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε από τα κράτη μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" αναφέρεται σε ανακοίνωση.


"Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της" προστίθεται.

"Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις"

Το παραπάνω δημοσίευμα έρχεται να "σκιάσει" τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά στις Βρυξέλλες και αναμένεται να εξετάσει για πρώτη φορά "όπλα" ανάπτυξης για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, όπως το ομόλογο έργου και την ενεργοποίηση των κοινοτικών πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Alpha η ανακοίνωση των "27" ηγετών αναμένεται να περιλαμβάνει σαφή προτροπή προς την Ελλάδα για σχηματισμό ισχυρής και "λειτουργικής" κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τη δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλειφθεί και την διαβεβαίωση πως οι εταίροι της Ελλάδας κατανοούν τις προκλήσεις της κατάστασης και τις θυσίες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη Wall Street Journal, έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο αυτό ερωτηθείς σχετικά: "Μολονότι αυτό το σενάριο δεν είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί (σ.σ: έξοδος από το ευρώ) και δεν είναι επιθυμητό από την Ελλάδα και από τις άλλες χώρες, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι υπάρχουν προετοιμασίες για να περιοριστούν οι συνέπειες μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ", αναφέρει.

Την ισχυρή επιθυμία της Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας μας, εξέφρασε ο Ζοζέ Μπαρόζο σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ