2017-09-05 09:01:56
Φωτογραφία για Παρασκήνια: Το παράπονο και τα πικρά λόγια του Στ.Μάνου για τον ΕΟΠΥΥ!
Τρίτη 5 Σεπτέμβριος 2017

Διαβάστε στη στήλη «Παρασκήνια» του HealthReport.gr τις διαμαρτυρίες του γνωστού πολιτικού Στέφανου Μάνου για τον ΕΟΠΥΥ.

Στη θέση των …κοινών θνητών βρέθηκε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος ο οποίος χρειάστηκε ένα ακριβό φάρμακο από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Στήθηκε στην ουρά, περίμενε, είδε να περνούν οι ώρες, να μην τελειώνουν τα λεπτά, να υπάρχουν όρθιοι… Για να εξυπηρετηθεί τελικώς αρκετές ώρεςαργότερα.

Τη θλιβερή του εμπειρία μετέφερε ο ίδιος μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Βέβαια για τους υπαλλήλους είχε έναν καλό λόγο να πει, δεδομένου ότι και εκείνοι χάνονται καθημερινά σε ένα …βουνό γραφειοκρατικών διαδικασιών και παρ’ αυτά εξυπηρετούν με ευγένεια τους ασφαλισμένους.

Όρθιοι και στην αναμονή Μάλιστα αίσθηση έκανε στον πρώην υπουργό το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥδεν είχαν φροντίσει ούτε καθίσματα να εξασφαλίσουν για τους ασφαλισμένους, καθώς όπως περιγράφει ο Στ.Μάνος: «Καθίσματα στο φαρμακείο υπήρχαν για 20 άτομα περίπου. Περίμεναν όμως 200 και. Οι δύο-τρεις υπάλληλοι δούλευαν ασταμάτητα (χαρτούρα αδικαιολόγητη και άχρηστη) και αντιμετώπιζαν τον κόσμο με προθυμία».


Η «ανίκανη Διοίκηση» και το Κοινωνικό κράτος για…κλάματα

Ο Στέφανος Μάνος στην εμπειρία του αυτή δεν παρέλειψε να …τα χώσει στους αρμόδιους, αφού μιλά για διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που δεν είναι «στοιχειωδώς ικανή», αλλά και για αριστερούς και δεξιούς. Όπως αφηγείται:

«Η ιστορία που περιγράφω είναι ένα μικρό δείγμα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους για το οποίο υπερηφανεύονται αριστεροί και ανόητοι δεξιοί. Θα ήταν εύκολο να διορθωθεί η κατάσταση αν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ήταν στοιχειωδώς ικανή και κυρίως αν νοιαζόταν για τους ανθρώπους (ναι τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του».

Όταν οι πολιτικοί μπαίνουν στα «παπούτσια» των κοινών θνητών…
Μ.Γλ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ