2017-09-22 18:31:06
Φωτογραφία για Καμία Επίπτωση από Νόμο Αχτσιόγλου στις εισφορές των Στρατιωτικών για Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία εφάπαξ παροχής των Ε.Δ. (ΕΓΓΡΑΦΟ)
#ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ#

Σε ερώτημα που υποβλήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Ν.4488/2017 (Νόμος Αχτσιόγλου) το Υπουργείο Εργασίας αποσαφήνισε ότι:

Η παραπάνω διάταξη με την οποία καθορίστηκαν οι αποδοχές επί των οποίων οφείλουν να υπολογίζονται τα προβλεπόμενα ποσοστά των εισφορών υπέρ επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής εφαρμόζονται αποκλειστικά σε φορείς επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής που έχουν ενταχθεί στον ΕΤΕΑΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις διατάξεις του παραπάνω νόμου (4488/2017) δεν γίνεται καμία αναφορά στη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που χορηγούν μέρισμα και εφάπαξ παροχή.

Το υπόψη έγγραφο του Υπουργείο Εργασίας καταλήγει ότι εάν ο νομοθέτης είχε την πρόθεση να συμπεριλάβει και τα Μετοχικά Ταμεία και Ειδικούς Λογαριασμούς στην ανωτέρω διάταξη θα το είχε ορίσει ρητά στη νομοθετική διάταξη.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(stratiotikosgr.com)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο Ν.4488/2017 του ΥΠΕΚΑ που αφορά και τους Αποστράτους ΕΔ-ΣΑ (ΦΕΚ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ