2017-10-29 12:45:04
Φωτογραφία για «Μοναδικό εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής το ΠΝ»
«Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η μοί­ρα όρισε στην Ελλάδα να συνδέσει την ίδια την επιβίωσή της με τη θά­λασσα. Από αυτή γεννιέται, ευημερεί, αναπτύσσει πολιτισμό, δοξάζε­ται και μεγαλουργεί», επισήμανε ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, στην ομιλία του κατά την κήρυξη της έναρξης ημερίδας με θέμα «Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος», στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ είπε μεταξύ άλ­λων και τα εξής: «Επιπλέον, η θάλασσα αποτελεί το στρατηγικό βάθος της χώρας μας, μέσω του οποίου αντλεί το απαραίτητο οξυγόνο για την επι­βίωσή του ο λαός μας. Καθίσταται επομένως κρυστάλλινα διαυγές ότι οι ελληνικές θάλασσες και η Ανατολική Μεσόγειος αποτελούν τον ζωτικό χώρο, από γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής, γεωοικονομικής, γεωπολιτισμικής και γεωϊστορικής άποψης, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολό­κληρου του Ελληνισμού. Το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι σύγχρονες απειλές και τα επίκαιρα ζητήματα ασφάλειας περιστρέφονται γύρω από τη θάλασσα απλά επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω».


Αναφερόμενος στον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού, ο Α/ΓΕΝ τόνι­σε ότι «ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτι­κού σε μία χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστός. Η ελευθερία διάπλου των θαλασσών, η ικανότητα που έχουν τα πολεμικά πλοία να αναπτύσσονται ταχύτατα και να παραμένουν επί μακρόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, και, επιπλέον, το μεγάλο εύρος επιχειρή­σεων που είναι δυνατόν να διεξαγά­γουν, καθιστούν το Πολεμικό Ναυτι­κό μοναδικό εργαλείο άσκησης εξω­τερικής πολιτικής, που παρέχει μεγά­λη ευελιξία στην πολιτική εξουσία».

Χ.Α.Κ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/10/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ