2017-11-01 16:33:15
Φωτογραφία για Έστησαν πάλι τσαντίρια στο Σύνταγμα - «Απεργία πείνας» από 20 «πρόσφυγες» που  ζητούν τη δωρεάν μεταφορά τους στη Γερμανία
Πολλοί από αυτούς έχουν κάνει αίτηση οικογενειακής επανένωσης (και όχι ασύλου) στη Γερμανία, όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους

Σε απεργία πείνας προχωρούν περίπου 20 «πρόσφυγες», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και κατασκήνωσαν Σύνταγμα την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Η ομάδα αυτή των προσφύγων αποτελείται κυρίως από γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Πολλοί από αυτούς έχουν κάνει αίτηση οικογενειακής επανένωσης (και όχι ασύλου) στη Γερμανία, όπου βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους.

Ωστόσο, αν και οι περισσότερες αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές και συνήθως η διαδικασία αποδοχής τους διαρκεί 6 μήνες, οι οικογένειες αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα από 9 έως 18 μήνες υπό αντίξοες συνθήκες.

Μάλιστα, οι αρχές της Ελλάδας τους καλούν να πληρώσουν μόνοι τους το εισιτήριο για το ταξίδι τους.

Οι οικογένειες αυτές καταγγέλλουν την «παράνομη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ταυτόχρονα, ζητούν τη δωρεάν μεταφορά τους στη Γερμανία, εφόσον οι αιτήσεις τους έχουν γίνει ήδη δεκτές, ενώ διαμαρτύρονται για την αυστηρότητα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Θα παραμείνουν στο Σύνταγμα και θα συνεχίσουν την απεργία πείνας έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων προσφύγων βρέθηκε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ