2017-11-01 23:03:07
Φωτογραφία για Παράξενη μπάλα φωτός στον ουρανό της Σιβηρίας [video]
Τα πιο περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Σιβηρία. Οι ντόπιοι σε όλη τη βόρεια περιοχή της Ρωσίας ανέφεραν ότι είδαν αυτή τη μυστήρια μπάλα του φωτός στον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα.

Δεδομένου ότι τα φανταχτερά φώτα στη νύχτα συχνά κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιούνται, οι πιο περιέργοι επέλεξαν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης να ξεδιπλώνουν θεωρίες και σενάρια που κυμαίνονται από την εισβολή των UFO ή μια τρύπα στο διαστημικό χρόνο, πάνω σε ένα κόλπο του φωτός που έπαιζε το βόρειο φως.

«Βγήκα έξω για να καπνίσω ένα τσιγάρο και σκέφτηκα ότι ήταν το τέλος του κόσμου», δήλωσε ένας τύπος στη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης VK.

Η πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη πιο ξένη από τη φαντασία. Πολλοί υποδηλώνουν ότι αυτό το περίεργο βλέμμα προκλήθηκε στην πραγματικότητα από την εκτόξευση των ρουκετών της Ρωσίας Satan 2 Topol-M, που ήταν πολύ γνωστές . Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πυροβόλησε προσωπικά τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια δοκιμών των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.


Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυραύλοι, που είναι ικανοί να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, πυρπολήθηκαν στην πλειονότητα της τεράστιας χώρας, από το Plesetsk στα δυτικά της Ρωσίας μέχρι τη χερσόνησο της Καμτσάτκας στο πιο ανατολικό σημείο της Ρωσίας.

Είναι γνωστό ότι η εκτόξευση πυραύλων τη νύχτα μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες ψευδαισθήσεις στον ουρανό. Καθώς οι ρουκέτες ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα, ένας συνδυασμός φωτός πριν το φως της ημέρας και ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε περίεργα κόλπα του φωτός. Πάρτε, για παράδειγμα, το λανσάρισμα της ρουκέτας Atlas V το 2015.

Ο φωτογράφος Alexey Yakovlev κατέλαβε μια εκπληκτική εικόνα από τη σφαίρα στο Plesetsk, μια πόλη κοντά στο χώρο εκτόξευσης, μαζί με κάποιες μάλλον όμορφες ενδείξεις του aurora borealis, γνωστού και ως το βόρειο φως. Ανάρτησε τη φωτογραφία του στη ΒΚ, σχολιάζοντας : «Φαίνεται ότι κατά λάθος πυροβολώ την εκτόξευση ενός μυστικού διαστημικού πυραύλου από το Plesetsk». «Ήμουν ξαφνιασμένος για λίγα λεπτά, χωρίς να καταλάβω τι συμβαίνει», ανέφερε ο Sergiu Anisimov, ένας άλλος φωτογράφος που είδε τα φώτα από την πόλη Salekhard, στους The Siberian Times.

«Η λαμπερή σφαίρα σηκώθηκε πίσω από τα δέντρα και κινήθηκε προς την κατεύθυνση μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν για το ισχυρότερο προβολέα που είχα δει, αλλά η ταχύτητα αλλαγής των πάντων άλλαξε την ιδέα του τι συνέβαινε». «Η μπάλα άρχισε να μετατρέπεται σε τόξο και σταδιακά να διαχέεται».

Λοιπόν, δυστυχώς, όχι οι εξωγήινοι ή το τέλος του κόσμου. Τα μυστικά ρωσικά ραντάρ είναι ακόμα πιο συναρπαστικά.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ