2017-11-05 22:40:10
Φωτογραφία για Ο Κιμ Γιονκ Ουν έστειλε πράκτορες να σκοτώσουν τον ανιψιό του
Σχέδιο δολοφονίας του εξόριστου ανιψιού του Κιμ Γιονγκ Ουν απέτρεψαν οι κινεζικές αρχές με τη σύλληψη Βορειοκορεατών πρακτόρων στο Πεκίνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Jongaang Daily" της Σεούλ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας έβαλε να σκοτώσουν τον ετεροθαλή αδελφό του,  Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία. Τώρα έστειλε μια ομάδα δολοφόνων για να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο γιο του αδελφού του, τον Κιμ Χαν Σολ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Jongaang Daily" επτά Βορειοκορεάτες πράκτορες πήγαν στο Πεκίνο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Δύο εξ’ αυτών συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην κινεζική πρωτεύουσα, και ανακρίνονται. Τι απέγιναν οι υπόλοιποι πέντε και πού βρίσκονται τώρα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

Πηγή που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της είπε ότι οι επτά πράκτορες είναι μέλη της βορειοκορεατικής μυστικής υπηρεσίας «Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης» που επιφορτίσηκαν να σκοτώσουν τον ανιψιό του Κιμ.


Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ (αριστερά) ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν (δεξιά)

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο Κιμ Χαν Σολ για τον δικτάτορα θείο του;

Το 2012 ο φοιτητής τότε, Κιμ Χαν Σολ είχε γίνει πρωτοσέλιδο όταν σε συνέντευξή του αποκάλεσε τον θείο του «δικτάτορα». Μιλώντας άπταιστα Αγγλικά είπε ότι σπούδαζε στο Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κι ότι το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να στρατευθεί στον κοινό σκοπό της «παγκόσμιας ειρήνης».

Ωστόσο, από τον περασμένο Ιανουάριο, φρόντισε να κρυφθεί καθώς -ως εγγονός του Κιμ Γιονγκ Ιλ- θα μπορούσε να απειλήσει το καθεστώς στην πατρίδα του. Κι αυτό γιατί ο πατέρας του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ήταν ο νόμιμος διάδοχος του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ μέχρι το 2000 που έπεσε σε δυσμένεια επιλέγοντας τον δυτικό τρόπο ζωής. Σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος ο Κιμ Γιονγκ Ναμ θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης και ο λαός θα τον αποδεχόταν ως μέλος της οικογένειας των Κιμ παρά έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Λόγω της πλύσης εγκεφάλου που υφίστανται επί δεκαετίες και της προπαγάνδας οι Βορειοκορεάτες λατρεύουν την οικογένεια των Κιμ.

Φοβούμενος ότι ο αδελφός του θα τον εκθρόνιζε με τη βοήθεια μιας ξένης δύναμης ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο να τον σκοτώσουν με τη νευροπαραλυτική τοξίνη VX.

Οι έρευνες των αρχών στη Μαλαισία έδειξαν ότι Βορειοκορεάτες πράκτορες στρατολόγησαν για το σκοπό αυτό δύο γυναίκες, κάνοντάς τες να πιστέψουν ότι θα έκαναν μια φάρσα στο θύμα στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής.

Σ’ ένα βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ από την οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Cheollima Civil Defense ο γιος του, Κιμ Χαν Σολ είπε: «Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε πριν από λίγες μέρες και τώρα βρίσκομαι με τη μητέρα μου και την αδελφή μου... Ελπίζουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Η Cheollima Civil Defense ευχαρίστησε αργότερα τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ολλανδία που έσπευσαν να στηρίξουν τις προσπάθειές της να προφυλάξει τον νεαρό από τη δολοφονική μανία του καθεστώτος.

Φαίνεται, όμως, ότι ο εφιάλτης του Κιμ Χαν Σολ δεν έχει τελειώσει, αφού ο θείος του εμφανίζεται αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ