2017-11-05 22:37:25
Φωτογραφία για Βιονική η ΑΕΚ πάτησε κορυφή
Η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, νικώντας και την κούραση από το ματς της Πέμπτης με την Μίλαν. Η ΑΕΚ αφού πέρασε ανώδυνα το διάστημα που έπαιζε με δέκα παίκτες, χάνοντας έναν υπερπολύτιμο παίκτη, όπως ο Αραούχο, αντέχοντας στη πίεση του ΠΑΟΚ, πέτυχε το τέρμα της νίκης με τον Λιβάγια και όταν επανήλθαν οι αριθμητικές ισορροπίες με την αποβολή του Ζαμπράνο, το κράτησε μέχρι τέλος με σχετική ευκολία, παίρνοντας τους τρείς βαθμούς που την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο τον Ατρόμητο.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρουσιάτηκε χλωμός, χωρίς σφυγμό και χωρίς φιλοδοξίες και έτσι μοιραία κατέγραψε άλλη μια κακή εμφάνιση εκτός έδρας, χωρίς να αποφύγει την ήττα. Στο 8’ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες μετά από φάση στην οποία ο Μάτος έριξε μπουνιά στον Αραούχο, ο δεύτερος δεν συγκράτησε τα νεύρα του και ανταπέδωσε στον Ζαμπράνο. Η φάση έληξε με τον Αρετόπουλο να δείχνει κόκκινη στον Τσίνο και κίτρινη στον Ζαμπράνο
. Στο 15’ και με την ΑΕΚ να έχει τεράστια παράπονα από τον Αρετόπουλο που χάριζε τις κίτρινες στον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνιια έκανε το σουτ και ο Ανέστης απέκρουσε για ακόμα μια φορά.  Στο 25’ ήταν η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ! Ο Σιμόες από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Λιβάγια σκόραρε για το 1-0! Στο 30’ ήταν η δεύτερη καλή φάση για την Ένωση, με τον Γιόχανσον να κάνει το σουτ στην κίνηση από την αριστερή πλευρά και τον Ρέι να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 35’ ο Ζαμπράνο έκανε φάουλ στον Λιβάγια και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΟΚ να μένει και αυτός με 10. Στο 38’ ο ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα προσπάθησε να απειλήσει από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 43’ ο Βιεϊρίνια έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε μπροστά και από τον Ανέστη, ωστόσο οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν. Στο 63’ ο Βιεϊρίνια πήγε με τα δύο πόδια σε μαρκάρισμα του Χριστοδουλόπουλου και δέχθηκε την κίτρινη, ενώ στο 68’ ο Βιεϊρίνια έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 71’ ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από την πάνω δεξιά γωνία του Ανέστη.  Όσο πέρναγε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε στροφές, αλλά η ΑΕΚ αμυνόταν εξαιρετικά. Στο 86’ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, ο Πρίγιοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνα της ΑΕΚ, προσπάθησε να κάνει την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε εκτός. Ο ΠΑΟΚ είχε απίστευτα νεύρα χωρίς λόγο, με τους παίκτες του να παίζουν σκληρά και έτσι στο 91’ ο Μπίσεσβαρ έκανε φάουλ στον Σιμόες και στη συνέχεια χτύπησε τον Μπακασέτα (3 φορές!!!) με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα. Την ίδια στιγμή ο Χιμένεθ έτρεξε πάνω στον παίκτη του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και αυτός. Τελικά η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια σε ακόμα ένα ντέρμπι, με γκολ του Μάρκο Λιβάγια.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ