2017-11-08 13:17:46
Φωτογραφία για Επιστολη ΙΣΗ σε Υπουργό Υγείας
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 

Web: www.ish.gr, e-mail: [email protected]

Ηράκλειο, 08/11/2017

Αριθμ. πρωτ. 1710

ΠΡΟΣ: 

Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, 

ΚΟΙΝ:

· Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολακη

· Πρόεδρο Π.Ι.Σ, κ.Μιχαήλ Βλασταράκο,

· Βουλευτές Ηρακλείου

Κύριε Υπουργέ, 

Για άλλη μια φορά με τον γνωστό τρόπο του αιφνιδιασμού και με τη διαδικασία του επείγοντος φέρνετε προς ψήφιση ένα νομοθέτημα, που μοναδικό στόχο έχει να «γλυτώσει» τη Χώρα από βαρύτατα πρόστιμα προς την Ε.Ε. και να μειώσει το κόστος των εφημεριών και τίποτα άλλο. 

Ο νομοθέτης του νομοσχεδίου «express» θεωρεί ότι οι γιατροί είναι μόνο για να καλύπτουν εφημερίες
. Δεν αναγνωρίζει την καθημερινή τακτική εργασία, την φροντίδα της νοσηλείας των νοσηλευμένων στις κλινικές ασθενών αλλά και την διεκπεραίωση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Με τον καθορισμό του ωραρίου υπηρεσίας και το ανώτατο όριο εφημεριών θωρακίζει, υποτίθεται, τους γιατρούς από τυχόν ιατρικά λάθη. Αλλά με την συναίνεση, την εθελούσια εξαίρεση τους, μπορούν να εφημερεύουν καθ’ υπέρβαση, φέροντας οι ίδιοι την ευθύνη αφού η συναίνεση τους θα φυλάσσεται ως «κόρην οφθαλμού» από τους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ. Για όλα φταίει ο γιατρός για άλλη μια φορά. 

Όσο για τα συμβούλια κρίσης πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιο επιστημονικό κριτήριο εξυπηρετεί η παρουσία του υπαλλήλου της ΥΠΕ και η απουσία του διευθυντή του τμήματος από αυτό;

κ. Υπουργέ, 

Το να «προφυλάξεις τους ιατρούς από την μακροχρόνια παραμονή τους στο χώρο εργασίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο νομοθέτης απλά με την ρύθμιση του ωραρίου τους είναι τουλάχιστον φαιδρό. Η ήδη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία θα επιδεινωθεί με αυτόν το νόμο τερατούργημα. Για την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την προαγωγή της Υγείας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας των νοσοκομειακών γιατρών απαιτούνται σχέδιο και προγραμματισμός, άμεσα προσλήψεις, αξιοποιώντας όλο τα ιατρικό προσωπικό της χώρας και φυσικά αναπροσαρμογή των μειώσεων και των περικοπών από μισθούς και εφημερίες. 

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης  Γεώργιος Κοχιαδάκης

Συντονιστής Νοσοκομειακών Ιατρών

Δημήτριος Ξυδάκης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ