2012-05-25 22:45:07
Φωτογραφία για Παρών ο Γ. Πατούλης στη συνάντηση κινητοποίησης για τα εξαφανισμένα παιδιά που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
από το Γραφείο Τύπου

Στη συνάντηση ενημέρωσης και κινητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά που διοργάνωσε... «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

38 Οργανισμοί από 29 Κράτη ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα Παιδιά, ενημερώνουν και κινητοποιούν τους πολίτες με στόχο κάθε παιδί που εξαφανίζεται να βρίσκει το δρόμο για το σπίτι του.

Ο κ. Πατούλης με τη διπλή ιδιότητα του Δημάρχου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών χαιρετίζοντας την εξαιρετικής αξίας αυτή συνάντηση υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τόσο του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην προσπάθεια που καταβάλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα εξαφανισμένα παιδιά, με τη διαβεβαίωση ότι και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως άλλωστε έχει πράξει έως και σήμερα.


Παράλληλα εξήρε το αξιόλογο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός, που ως μοναδικός φορέας μέσα από τη συνεργασία με Κρατικούς Φορείς, όπως την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα, συμβάλει αποτελεσματικά στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών.

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι η εβδομάδα από 21 έως 28 Μαΐου 2012 είναι εβδομάδα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της εξαφάνισης των παιδιών. Μέσω του www.hamogelo.gr και των social media ενημερώνουμε τα παιδιά, τους γονείς, του πολίτες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα το AMBER ALERT HELLAS έχει οδηγήσει στο εντυπωσιακό ποσοστό εντοπισμού παιδιών που εξαφανίζονται, κατά 97%.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν:

- Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων στην Ελλάδα από την ΕΛΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

- Τα επίσημα διεθνή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων.

- Η Συντονιστική Επιχειρησιακή Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης, την οποία συγκρότησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα ), καθώς και των πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων (Ενδεικτικά: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.).

- Το τηλεοπτικό σποτ ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο, το οποίο συνυπογράφουν τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ